Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Herhalde Ayna İle Konuşuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘ayna ile konuşmak’la itham etti. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye'nin geleceği ile ilgili endişelerinin yersiz olduğunu savundu.Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘ayna ile konuşmak’la itham etti. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye'nin geleceği ile ilgili endişelerinin yersiz olduğunu savundu.

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde 21 tesisin açılış törenine katılan Davutoğlu, ana muhalefet partisi liderine yüklendi. Konuşmasında, hükümet olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Davutoğlu, şunları ifade etti: “2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Onun için çok kapsamlı ekonomik programımızı ilan ettik. Daha devam edecek. Dün sadece 9 paket açıkladık. Diğer 8'i de aralık ayında açıklanacak. Öylesine bir kalkınmayı Türkiye'nin her yerine yayalım ki Türkiye'nin her yeri Türkiye ile kalkınsın. 21 eser; aralarında okullar, köprüler, restorasyonlar olan muazzam bir paket. Bu sadece bir gelişimizin hediyeleri, inşallah her gelişimizde daha büyük hizmetlerle geleceğiz. Bursa, ekonomimizin motor güçlerinden biridir. Bu sene, 2013'te toplam 12 milyar ihracat yaptı. 8 ayda bu sene 7 milyar dolar ihracat yaptı. Türkiye'nin 12 yılda ihracatını üçte birini Bursa yapıyor. Bursa'ya her türlü hizmet yakışır. Bursa'ya en çok yakışan hizmetlerden biri de restorasyon faaliyetleridir. Bizden önceki 10 yılda Bursa'da 10 tarihi eser restorasyon edildi. Bizim dönemimizde ise 180 eser ihya edildi, inşa edildi. Bursa artık UNESCO kültür başkentlerinden biri oldu. Bursa'yı artık bütün dünya tanıyacak. Bursa, Avrupa'nın değil sadece, bütün dünyanın tanıdığı bir şehir haline gelecek. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu 2015'te tamamlandığında, İstanbul ile Bursa'nın arası 3 saatten bir saate inecek. Osmanlı'nın ilk başkenti ile son başkentini birleştireceğiz. Neredeyse tek şehir haline gelecek. Gemlik Körfezi'ne uçaklar iniyor, helikopterler geliyor. Artık insanlar Ulu Şehir'de yaşayıp, İstanbul'da çalışır hale gelecek. Ulucami'nin büyük torunu Süleymaniye'yi ziyaret edecek. Bir saatte Bursa'dan İstanbul'a ulaşıp, gezebilecekler. İstanbul-İzmir arası 9 saatten 3 saate inecek. İstanbul'dan Eskişehir'e 2,5 saatte gidilecek. İşte yeni Türkiye bu, vizyon bu.”

"KILIÇDAROĞLU HERHALDE AYNA İLE KONUŞUYOR"

Hükümet olarak bu çalışmaları yaparken CHP’nin sadece eleştirdiğini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Biz bu çalışmaları yaparken, Sayın Kılıçdaroğlu geçen hafta, 'Asya'ya sorsam, Avrupa'da kimlerle konuşsam herkes Türkiye'den tedirgin' diyor, 'Türkiye'nin geleceğinden kaygılı' diyor. Ben daha Kılıçdaroğlu'nun, Avrupa'dan, Asya'dan biriyle konuştuğunu son haftalarda görmedim. Herhalde ayna ile konuşuyor. Kendisiyle konuşuyor, öyle mi. Biz ona sormuyoruz, Bursa'nın irfan sahibi, ulu şehrin sakinlerine soralım, Emir Sultan'ın torunlarına soralım, Türkiye'nin geleceğinden ümitli misiniz, Türkiye'nin yükselen bir güç olduğundan emin misiniz, AKP iktidarında Türkiye'de gerçek bir demokrasi, kalkınma reformu yapıldığına şahitlik eder misiniz. Evet, işte cevap bu. Kılıçdaroğlu tedirgin olabilir, o tedirgin olacaksa, kendi partisinden olsun. Milletvekili istifa ederken 'artık umudum kalmadı' diyor. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın ümidi burada.”

Yüksek hızlı tren ile Bursa'dan Ankara'ya 2 saat 15 dakikada gidileceğini dile getiren Davutoğlu, “Bütün bu planlamalarla aslında biz nasıl gönülleri birleştiriyorsak, şehirleri de birleştiriyoruz. Biz yola çıkarken bu memlekette hala insanlar kıyafetleri, inançları sebebiyle tahkir ediliyordu, aşağılanıyordu. Biz onlar için yola çıktık. Bundan sonra bu ülkede bütün vatandaşların özgürce yaşadığı, özgürce giyindiği, okuduğu bir ülke olacak. Vatandaşlar arasında hiçbir fark, hiçbir ayrımcılık olmayacak. Bu ülke, dünyanın yükselen gücü olmaya devam edecek. Çevremizde ne entrikalar kurulursa kurulsun, Türkiye'nin yükselmesine engel olamayacak.” diye konuştu.

Davutoğlu, 2015 seçimlerinde de Bursa halkından destek istedi. Davutoğlu, "Türkiye'ye tuzak kurarak, yönümüzü kesmek isteyenlere hayır demeye hazır mısınız, o tuzakları bozmaya hazır mısınız, o tuzaklara karşı vizyon sahibi AK Parti'ye evet demeye hazır mısınız, o zaman bizden de sizlere binlerce selam, Allah yolumuzu açık ve bahtiyar eylesin." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından hizmetlere katkıda bulunan hayırseverlere plaket takdim etti. Daha sonra tesislerin toplu açılışı gerçekleştirildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri