Davutoğlu: Kaza Geçirmiş Kardeşlerimize Fatiha Okuyun

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetin güvenoyu almasının ardından doğum yeri olan Konya’nın Taşkent ilçesinde binlerce hemşehrisi tarafından karşılandı. İstanbul’daki kazadan dolayı, karşılama esnasında müzik çalınmadı. Meydanlardaki...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetin güvenoyu almasının ardından doğum yeri olan Konya’nın Taşkent ilçesinde binlerce hemşehrisi tarafından karşılandı. İstanbul’daki kazadan dolayı, karşılama esnasında müzik çalınmadı. Meydanlardaki vatandaşlar, “Başbakan Davutların Ahmet” diye slogan attı.

Davutoğlu, konuşmasının başında, İstanbul’da hayatını kaybedenler için vatandaşlardan Fatiha okumalarını istedi. Davutoğlu, “Dün gece 10 kardeşimizi, 10 emekçimizi iş kazasında kaybettik. Arkadaşlarıma talimat verdim; ‘Bu ziyarette müzik istemiyorum, şenlik istemiyorum’ dedim. Helal rızık için 32 kata çıkmış, daha sonra kaza geçirmiş kardeşlerimize Fatiha okuyun." dedi.

Davutoğlu, bu makama gelmesinde annesinin helal sütü, hiçbir ayrım gözetmeyen Sefure anasının, çocuklar imam hatipsiz kalmasın diye köy koy dolaşan babasının duasının bulunduğunu söyledi. Davutoğlu, hemşehrilerine Konya’dan Alanya’ya kadar duble yol yapma sözü verdi. Davutoğlu, yapılacak yolun Türkiye’nin en cazibeli turizm yolu olacağını ifade etti. Davutoğlu, yol üzerine yapılacak viyadüklerle Konya-Taşkent arasının bir saate, Konya-Alanya arasının iki saate ineceğini söyledi. Taşkent’in mahrum diyarı olmaması için çalışacaklarını ifade eden Davutoğlu, konuşmasının sonunda 92 yıl içerisinde bölgeye gelen ilk dışişleri bakanı olduğunu, şimdi ise bölgeye gelen ilk başbakan olma şerefini taşıdığını belirterek, “Davutların Ahmet’i bağrınıza basıyor musunuz.” diye seslendi.

Toplu açılış töreninin gerçekleştirilmesinin ardından Davutoğlu, yürüyerek Mihrap Parkı'na gitti. Yolda vatandaşları selamlayan, bir eve taziye ziyaretinde bulunan Davutoğlu, ayrıca Sultan Suyu'ndan içti. Davutoğlu, Mihrap Parkı'nda halka verilen yemek töreninin ardından babasının mezarını ziyaret etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri