Davutoğlu, İran'ın Yeni Lideri Tarafından Kabul Edildi

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu makamında kabul etti.

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu makamında kabul etti. Ruhani, görüşmede komşu iki Müslüman ülke arasındaki iyi ilişkilerin tüm bölge için son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Bakan Davutoğlu, selefi Mahmud Ahmedinejad'dan görevi devralarak dün yemin eden İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi. İran basının haberine göre Ruhani, iki ülke arasındaki mevcut ilişkiler ve işbirliğinin daha da geliştirilmesinin, bölgenin huzur ve istikrarının sağlanması bakımından çok etkili olacağına değindi. İran lideri, Türkiye ile ülkesi arasındaki işbirliği potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilemediğini vurguladı.

Bakan Davutoğlu ise iki ülke arasındaki ilişkileri 'iyi' olarak nitelendirdi ve işbirliğinin geliştirilmesinin her iki tarafın da çıkarına olduğunu dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Arakçı ise Tahran ve Ankara'nın belli bölgesel meselelere bakışındaki farklılığın, işbirliğine zarar vermesine asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Fars ajansına konuşan Arakçı, "Mısır, Suriye ve Irak konularında Türkiye ile bir ölçüye kadar farklı düşünüyoruz. Bunu inkar etmiyoruz ve görüşmelerimizde açıklıkla ela alıyoruz. Fakat bunların siyasi, ekonomik ve kültürel alanlardaki işbirliğini etkilemesine izin vermiyoruz." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri