Davutoğlu: Hayata Geçen Projelerimiz Dostluk Köprüsünün Pratiğe Dönüşmüş Hali

Resmi temaslarda bulunmak amacıyla Azerbaycan'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki ülkenin gerçekleştirdiği büyük projelerin dostluk köprüsünün pratiğe dönüşmüş hali olduğunu söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak amacıyla Azerbaycan'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki ülkenin gerçekleştirdiği büyük projelerin dostluk köprüsünün pratiğe dönüşmüş hali olduğunu söyledi.
Temasları kapsamında mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile bir araya gelen Davutoğlu, ikili ve heyetler arası görüşmelerden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantı öncesinde yapılan görüşmelerin gündemi konusunda bilgi veren Elmar Memmedyarov, geçtiğimiz ay Azerbaycan doğal gazının Avrupa'ya transferi konusunda nihai hattın belirlendiğini bunun da Trans Anadolu Doğal gaz Boru Hattının(TANAP) besleyeceği Trans Adriyatik Boru hattı(TAP)olduğunu söyledi. Memmedyarov ayrıca görüşülen konular arasında NATO konusunun yer aldığını bildirdi. 2014 yılı içerisinde Afganistan 'da bulunan NATO'ya bağlı askeri birliklerinin ve teçhizatının ülkeden çıkacağını hatırlatan Memmedyarov söz konusu transferde her iki ülkenin ortak projesi olan Bakü- Tiflis -Kars Demir yolu hattının(BTK) kullandırılması konularında bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Davutoğlu da yaptığı açıklamada ikili ilişkiler bağlamında çok geniş bir dosyanın mevcut olduğunu ifade etti. Davutoğlu ''Savunma sanayinden ticari ilişkilere ulaştırmadan enerjiye iç içe geçmiş başarılı bir çok projeye birlikte imza attık'' dedi. İki ülke arasındaki projeler olan Bakü- Tiflis -Ceyhan, Bakü Tiflis- Kars, Bakü -Tiflis- Erzurum gibi büyük projeleri örnek gösteren Davutoğlu, söz konusu projelerin iki ülke arasında kurulan dostluk köprüsünün pratiğe dönüştürülmüş hali olduğunu sözlerine ekledi. Davutoğlu ''Biz Azerbaycan'ı hem dost ve kardeş olarak hem de Asya'da Türkiye ve Azerbaycan arasında işbirliği konusunda bir omurga oluşturduğunu müşahede ediyoruz'' dedi.

HER İKİ ÜLKE DİPLOMATLARI ORTAK ÇALIŞACAK
Davutoğlu Azerbaycan'la yapılan mutabakat gereği artık her iki ülke dış işleri bakanlığı çalışanlarının karşılıklı olarak ortak mesai yapabileceklerini söyledi. Davutoğlu'' Bazı Azeri diplomatlar Türk Dış İşleri Bakanlığı’nda bazı Türk diplomatlarda Azeri Dışişleri Bakanlığı’nda aynen personelmiş gibi belirli departmanlarda karşılıklı çalışacaklar'' dedi.
Davutoğlu bugün ayrıca Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ve Meclis Başkanı Oktay Esedov tarafından da kabul edildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri