Davutoğlu: Filistin devleti kurulmalı

Ahmet Davutoğlu Gazze ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı: Artık Filistin devleti kurulmalı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Arap Birliği'ne üye 11 ülkenin dışişleri bakanları ile birlikte bugün Gazze'ye gidiyor. Davutoğlu ile diğer 11 bakan, Mısır-Filistin sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nda buluşacak. Buradan Hamas'ın yetkilileriyle Gazze'ye gidecek bakanlardan oluşan heyet, Şifa Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret edecek.

"ARTIK FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI"

Gazze ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu "Mısır'la çok yakın bir mesai içindeyiz. Türkiye'nin işbirliği Ortadoğu'ya bir ivme katacaktır. Arap Ligi'nin aldığı kararla bugün dışişleri bakanlarından bir grup meslektaşım ile birlikte Gazze'ye ziyarette bulunacağız. Bu ziyaretin temel amacı Gazze Halkıyla dayanışmamızı göstermektir.  İsrail seçimlerinden bir ay önce İsrail hükümeti bir gövde gösterisi yapma ihtiyacı duymuştur. 2008'de İsrail benzer bir saldırı gerçekleştirdi aynı zamanlamayla. Amaç o zaman yeni ABD yönetimi üzerinde baskı oluşturmaktı. Zamanlamanın aynı olması İsrail'in planını ortaya koyuyor. Bölge ülkeleri Gazze trajedisine sessiz kalmayacaktır. İsrail'in kaaatlerini ve görüşlerini biliyoruz. Kahire'de bu anlamda çok ayaklı müzakereler yürütülüyor. Gazze trajedisini sona erdirmek için bütün kanalarımız açık. Üzerinden çalışılan ateşkesle ilgili Türkiye'nin tavrını ABD'ye ilettik. Gazze halkı için önce acil olarak sürdürülebilir ateşkes sağlanmalı. Artık Filistin için kalıcı çözümler lazım. Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması şart." dedi.

SURİYE AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırına yerleştirileceği ileri sürülen Patriot füzeleriyle ilgili olarak hedef ve sorumluluklarının Türkiye'nin ve vatandaşlarının güvenliğini teminat altına almak olduğunu belirtti. Davutoğlu, ihtimaliyat hesaplamaları çerçevesinde gerekli adımların atılacağını söyledi. Bakan, gerekli temasların sürdüğünü ve müracaatta "son aşamaya gelindiğini" bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri