Davutoğlu, Emir Sultan Türbesi'ni Ziyaret Ettikten Sonra Bursa'dan Ayrıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplu açılış ve bir dizi toplantıya katılmak için dün geldiği Bursa’da bugün, Emir Sultan Türbesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sebebiyle polis Emir Sultan Camii ve Türbesi çevresinde saatler öncesinden geniş güvenlik...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplu açılış ve bir dizi toplantıya katılmak için dün geldiği Bursa’da bugün, Emir Sultan Türbesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sebebiyle polis Emir Sultan Camii ve Türbesi çevresinde saatler öncesinden geniş güvenlik önlemi aldı.

Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki bakanların kaldığı otel önünde gece boyunca geniş güvenlik önlemi alındı. Davutoğlu’nun sabah namazı için Emir Sultan Camii’ne gideceği bilgisi üzerine polis ve vatandaşlar erkenden camiye akın etti. Ancak Davutoğlu camiye gitmedi.

Başbakan Davutoğlu'nın Emir Sultan'a yapacağı ziyaret öncesinde otelden çıkmadan otel önünde büyük hareketlilik yaşandı. Araçlarına binmek isteyen belediye başkanları ve milletvekillerinin koşturmaları kameralara yansıdı.

ÖZEL HAREKATÇILAR CAMİ MİNARESİNDEN KORUDU

Davutoğlu’nun önce Tophane’deki Orhangazi ve Osmangazi türbelerini ziyaret edeceği açıklanmasına rağmen konvoy Emir Sultan’a gitti. Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık koruma ekipleri cami ve türbe civarında geniş güvenlik önlemleri aldı. Özel Harekat polisleri cami minaresindeki yerini alarak Başbakan Davutoğlu ve beraberindekileri korudu. Emir Sultan Camii’ne gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, cami girişinde vatandaşlarla selamlaştı. Ziyaret sebebiyle dakikalar öncesinden caminin iki giriş kapısı ziyaretçilere kapandı. Bir süre türbede dua eden Başbakan Davutoğlu ve eşi, türbe çıkışında vatandaşlarla selamlaştı. Davutoğlu, kucağına verilen çocuğu bir süre sevdi. Vatandaşlardan dua talep eden Davutoğlu, yaşlı bir vatandaşın kendisine makam aracının üzerinden uzattığı tabloyu da aldı. Ardından Davutoğlu, geniş güvenlik önlemleri altında camiden ayrılarak Yenişehir Havaalanı'na hareket etti. Davutoğlu, Başbakanlığa ait uçakla Nevşehir’e hareket etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri