Davutoğlu: Emanetinize sahip çıkacağız

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim bölgesi olan Konya'da Ahırlı ilçesine bağlı Akkise beldesinde düzenlenen mitingde halka seslendi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim bölgesi olan Konya'da Ahırlı ilçesine bağlı Akkise beldesinde düzenlenen mitingde halka seslendi.
Bakan Davutoğlu, miting öncesi Akkise Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 100 Temel Eser Okuma Yarışması ödül törenine katıldı. Okul öğrencilerinin halk oyunu gösterisi ardından konuşan Bakan Davutoğlu, kitabın insanın en yakın dostu olduğunu belirterek, öğrencilere bol bol kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Konuşmasının ardından Bakan Davutoğlu, dereceye giren öğrencilere bisiklet ve kitap hediye etti. Bakan Davutoğlu tören sonunda okul öğrencilerine kitap dağıttı.
Daha sonra Atatürk Parkı'nda düzenlenen mitinge katılan Bakan Davutoğlu, Akkiselilerin devletin önemli yerlerinde görev aldığını belirterek, "Biz de dünyanın her yerinde Akkise'nin mert ruhunu yaşatmak ve göstermek için çalışıyoruz. Bu ülkenin lider ülke, bu halkın aziz bir millet olma yürüyüşüne destek olacak mısınız? Biz de bu emanetinize sahip çıkacağız. Kudretli olan bu ülke bir zamanlar birkaç milyar dolar borç için dünyanın önünde yardım isteyen bir ülke yok. Mazlumların yardımına koşan imdadına
ilk yetişen bir ülke var. Buradan tekrar bir cihan devletinin ayak seslerini dünyaya duyuracağız. Eskiden kendi savunması için hibe tank alan, başka ülkelerin stoklarından artan uçaklara talip olan bir ülke vardı. Şimdi ise kendi tankını, uçağını, helikopterini, savaş gemisini üreten bir Türkiye var. Kendi ihtiyacını karşılayan ve yardım elini uzatan bir Türkiye. Bu gelişen Türkiye'ye hep birlikte destek olalım. Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'yi lider bir ülke olarak tüm dünyaya tanıtacağız. Görmek ve
tanımak istemeyenlere de bu milletin gücünü göstereceğiz. 12 Haziran bu 8 yıl içinde yaptıklarımızı önümüzdeki yıllara taşımak için desteğinizi istiyoruz" şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri