Davutoğlu: Devlet işlerinde birinci dereceden akraba olmamalı

Elazığ Gönül Dostları Buluşması'nda konuşan Ahmet Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı hedef aldı.Davutoğlu, "Devlet işlerinde birinci dereceden akraba olmamalıdır" dedi.

Parti kurma çalışmalarında bulunduğu iddia edilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ Gönül Dostları Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında AKP'ye dikkat çeken eleştirilerde bulunan Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı da hedef aldı. Devlet işleriyle aile yapısının birbirinden ayrılması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Devlet işlerinde birinci dereceden akraba olmamalıdır." dedi.

Davtoğlu'nun konuşmasından öne çıkan sözler şu şekilde:

"Devlet işleriyle aile yapısı kesinlikle ayrılmalıdır. Birinci dereceden akraba olmamalıdır."
“Biz Türkiye’de yüzde 49,5 oy aldık. Şimdi ‘cumhur ittifakı’ olarak yüzde 44 oy aldılar. Yüzde 8 ile 10 oy oranında MHP’ninse, AKP’nin oy oranı yüzde 34’lere çekilmiştir. Sorulması gereken soru ne yanlışlar yaptık ki parti bu banda geriledi ve bir kopuş yaşandı?”
“Bizim hareketimizde de iki kez bölünme oldu ama eğer tabanda bir kayma varsa işte tehlikeli olan odur. Yüzde 15’lik kitle bir başka yere doğru gitmişse kimse bunu engelleyemez”
“Vicdan açığı varsa bunu kapatmak mümkün değildir. Eğer 13 bin oyla kaybedilmiş bir seçimden sonra ülkede büyük ölçüde siyasi ve ekonomik tablo değişmemişse bunun sebebi milletin vicdanından kopuştur. Bizi eleştirenler düşünmek zorunda.”
“Devlet mimarisi kişilere siyasi parti görüşlerine göre inşa edilmez. Çarpık parlamenter sistemden çarpık bir sisteme cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında geçildi.”

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri