Davutoğlu: Beklenen paketi yarın açıklıyoruz

Davutoğlu, Türkiye'nin G-20'de yapacağı dönem başkanlığına değindi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında, "Yarın iş güvenliği paketini kamuoyu ile paylaşacağız. Hükümetimizin ilk kurulduğu günlerde yaşadığımız asansör faciasından sonra bu talimatı vermiştik. Bakanlarımız çok yoğun çalıştı ve paketi tamamladık ve yarın kamuoyu ile paylaşacağız." dedi. DAVUTOĞLU'NUN

AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

"Reel sektöre yönelik 9 farklı alanda yapacağımız reformları kamuoyuna açıkladık. Temel amaç üretim kapasitesini artırmak, AR-GE programlarıyla Türkiye'deki emek yoğun sektörden teknoloji yoğun sektöre geçiş yapmaktır ve ekonomideki alt yapı gücünü daha da kuvvetlendirmektir.

12 yıldır ülkemizin ekonomik alanda katettiği yol herkesçe malumdur. Bu paket ile ülkemizin 2023'e gidişinin ana taşlarını belirlemiş olacağız.

G 20 zirvesinden döndükten sonra makro ekonomiden ibaret eden 8 maddelik dönüşüm programını tespit etmiş olacağız. Bu yapısal dönüşüm programı bütün dünyanın dikkatini çekti. Açıkladığımız programı iş adamlarımızla da kapsamlı şekilde paylaştık.

"PUTİN, ARALIK BAŞINDA TÜRKİYE'YE GELİYOR"

Bu ayın sonunda Irak'a bir ziyaret düşünüyorum. Aralıkta Yunanistan'da bir toplantı gerçekleştireceğiz. Rusya lideri Sayın Putin aralık başında Türkiye'ye geliyor. Çevremizdeki ülkelerde sıkıntılar olabilir. Burada önemli olan Türkiye'deki siyasi iktidarı korumaktır. Türkiye'deki siyasi iktidarı bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. 30 Mart öncesinde acaba Türkiye bir tirbülansa girer mi diye düğmeye basanlara mahal verilmeyecektir. Türkiye'deki demokratik istikrarın garantörü AK Parti'dir.

"BİZ AVRUPA'DA KALICI OLACAĞIZ"

Daha önce söylediğim gibi biz popülist hesapların içinde olmayacağız. Bizim pespektifimiz hep uzun vadeli olmuştur. İş adamlarımızla görüşürken kendilerini vurguladığımız gibi biz 3. bölge olarak seçtiğimiz Afrika ve Latin Amerika açılımlarını daralan Avrupa ekonomisini aşmak için yaptık. Biz Avrupa'da kalıcı olacağız. Biz Hükümet olarak iş adamlarımızın önünü açmaya çalışıyoruz. Aktif ve hepimizi gururlandıran performansları için ihracat ve sanayicilerimizi tebrik ediyorum.

"İSTANBUL'A 141 KM METRO HATTI YAPTIK"

Bu hafta Bursa'da yeni 21 eseri hizmete soktuk. İstanbul'da yeni metro açılışımızı yaptık. Aksaray Yenikapı bağlantısıyla 3 hattı birleştirdik. Sadece Marmaray değil bütün hatlarımız birbirine bağlandı. Bizim dönemimizde 141 km metro hattı yapıldı. İstanbul bize tarihin en büyük mirasıdır. Eski İstanbul'un muhafaza edilmesi ve İstanbul'un dünya başkenti haline gelmesi için bu çalışmalara ihtiyacımız var. Hem tarihi koruyoruz hem de vatandaşlarımıza seri ulaşım imkanı sağlıyoruz. Bu hizmetlerimizi gittiğimiz her vilayette sürdüreceğiz.

"YARIN İŞ GÜVENLİĞİ PAKETİNİ AÇIKLIYORUZ"

Yarın iş güvenliği paketini kamuoyu ile paylaşacağız. Hükümetimizin ilk kurulduğu günlerde yaşadığımız asansör faciasından sonra bu talimatı vermiştik. Bakanlarımız çok yoğun çalıştı ve paketi tamamladık ve yarın kamuoyu ile paylaşacağız.

"TÜRKİYE, G 20 DÖNEM BAŞKANI OLACAK"

Türkiye, önümüzdeki yıl G 20 Dönem Başkanı olacak. Bu şu demek Türkiye dünyanın en büyük ekonomileri arasında hem de küçük ülkelerin sorunlarını çözmek için başvurduğu ülke konumunda. Bu demek ki biz sadece Türkiye'de değil dünyada adaletin sesiyiz. Bu gurur duyulacak bir tablodur.

"İŞTE BÜYÜME BUDUR"

Bu hafta çok önemli iki ziyaret yaptık. Birisi Bursa anlattığım gibi. Bursa'da cuma namazından çıkışımız neredeyse 1 saati buldu. Bursa'da gördüğümüz bu yakın ilgi ve muhabbet için tekrardan teşekkür ediyorum. Bursa cumhuriyetimizin öncü şehridir. Bursa'da geçen sene 12.5 milyar dolar ihracat yapıldı. 2002'de Türkiye'nin toplam ihtracatı 36 milyar dolardı. İşte büyümek budur. Bu kararlılığımız devam edecek.

"HACI BEKTAŞ VE MEVLANA TÜRBELERİNE GİRİŞ ARTIK ÜCRETSİZ"

Diğer anlamlı ziyaretimiz Hacı Bektaş'a idi. Bu ağır sorumluluğu aldıktan sonra bütün ulu erenleri ziyaret ettiğim gibi Hacı Bektaş-ı Veli'yi de ziyaret ettim. Tarih de millet de şahit olsun ki bu topraklarda iman tohumlarını eken erenlerin mirasına sahip çıkmak en ulvi görevimizidir. Buradan Nevşehir'e bir kez daha selam ediyorum. Bizim için Hacı Bektaş-ı Veli ile Hz. mevlana arasında bir değişiklik yoktur. İkisine gösterdiğimizi muhabbet aynıdır.

"HACI BEKTAŞ VE MEVLANA TÜRBELERİNDEN ÜCRET ALINMAYACAK"

Biz Sunni - Alevi ayrımının körüklenmesine izin vermeyeceğiz. Bu ülkede kimse etnik kültür ve din üzerinden siyaset yapamaz. Artık Hacı Bektaş ve Mevlana müzelerine giriş için ücret alınmayacak. Bu zaten yanlış bir uygulama idi. O mekanlara sadece edep ve erkanla girilecek, o mekanlardan feyz alınacak.

"BİZ GELENE KADAR ALEVİ SORUNLARI TARTIŞILMADI"

CHP benim ziyaretimden bir gün önce bir Alevi paketi açıkladı. Ben gitmesem açıklarlar mıydı onu da bilmiyorum. O pakette hep AK Parti döneminde yapılan çalıştaylara atıf var. Biz gelene kadar Alevilerin sorunları açıklıkla konuşulmadı. Bizim yaptığımız çalıştaylarda hem değişik kesimlerin temsilcileri ile iletişim kuruldu hem de neler yapılacağı konuşuldu. CHP'nin paketinde hep "istemüzük" var. Din paketi kalksın, din ibaresi kalksın. Demek istedikleri şey bu öyle bir Alevilik olsun ki bu toprağın değerlerinden uzaklaşsın. Ben bütün alevi aydınlarımızı Hacı Bektaş'ın beyanatlarını okuma ayı olarak ilan etmeye davet ediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri