Davutoğlu: 10 Metreyi Aşkın Su Tahliye Oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maden ocağında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak değerlendirmelerde bulunarak “777 metre kotta kaza oluyor. 812 metreye kadar su çıkıyor. Yaklaşık 35 metrelik bir su kütlesini aşarak buraya ulaşmamız gerekiyor....

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maden ocağında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak değerlendirmelerde bulunarak “777 metre kotta kaza oluyor. 812 metreye kadar su çıkıyor. Yaklaşık 35 metrelik bir su kütlesini aşarak buraya ulaşmamız gerekiyor. Bunların devreye girmesiyle 10 metreyi aşkın bir tahliye oldu.” dedi.

Ermenek ilçesinin Pamuklu Köy yakınlarında meydana gelen su baskını sonrasında 18 kişinin maden ocağında mahsur kalması ile ilgili maden ocağında kurtarma çalışmaları hakkında bilgi alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanların tam bir netice alana kadar burada kalacaklarını ifade ederek, “Elimizden geldiği kadar en kısa sürede neticeyi almaya çalışacağız. Birinci hedefimiz oraya ulaşmak.” diye konuştu.

İkinci hedeflerinin bu kazanın oluş şeklinin bütün detaylarıyla inceleneceğinin altını çizen Davutoğlu, “Göreve geldikten sonra iş kazaları anlamında çalışma başlatmıştık. Çalışma son aşamaya gelmişti. Buradan da edindiğimiz gözlemle birlikte süratle Meclis'e sevk edilecek. Bu kazanın oluş sebebini şuanda dikkat etmek mümkün değil.” ifadesinde bulundu.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “En detayına kadar incelenecek. Nerede bir ihmal varsa bunun hesabı sorulacak. Bu kazanın oluşmasıyla ilgili süreç masaya konacak. Alınması gereken tedbirler alınacak. Çok eskiden beri çalışmalar olduğu için yeterli teknik alt yapı sağlanamamıştır. Madenlerimizin süratle modernizasyondan geçirilmesi lazım.”

Madende yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak “777 metre kotta kaza oluyor. 812 metreye kadar su çıkıyor. Yaklaşık 35 metrelik bir su kütlesini aşarak buraya ulaşmamız gerekiyor. Bunların devreye girmesiyle 10 metreyi aşkın bir tahliye oldu.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri