Davranışı örnek oldu

Sokakta bulduğu sakat kediyi ameliyat ettirecek parası olmayan hayvansever öğrenci Burcu Kütükçü, sosyal medya üzerinden yardım çağrısı yaparak, “ Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, ameliyat için 750 TL istedi. Öğrenci olduğum için karşılayamıyorum”

Önceki hafta sokakta sakat bir kedi bulan Karatay Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi  Burcu Kütükçü,  sosyal duyarlılık kapsamında anlamlı bir davranışa imza atarak, Konyalılar'ın takdirini topladı. Kütükçü, bulduğu sakat kediyi tedavi ettirmek için hemen Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürdü. Fakülte, Kütükçü'den ön muayene için 80 TL talep etti. 80 TL'yi ödeyen Kütükçü, kediyi muayene ettirdi. Yapılan bakımların ardından, Kütükçü'ye kedinin ameliyata alınması gerektiği söylenildi. Ameliyat için de 750 TL istenildi.

ÖĞRENCİYİM YARDIM EDİN

Hayvansever öğrenci Kütükçü, hayvanı ameliyat ettirebilmek için sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak, yardım talep etti. Kütükçü, paylaşımında “Yavru bir sokak kedisi için yardımınıza ihtiyacımız var. Sokakta bulduğum bir kedinin sağ arka bacağı kırık ameliyat olması gerekiyor. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, ameliyat için 750 TL istedi. Öğrenci olduğum için karşılayamıyorum. Sizden isteğim, az çok demeden yardım etmeniz” dedi. Hayvansever öğrenci ise son olarak şunları söyledi: “Barınağa hayvan teslim etmek istemiyorum. Orada hayvanlara iyi bakıldığını düşünmüyorum. Topladığım para ile kediyi ameliyat ettireceğim.”

SAHİPSİZ İSE BAKIMI BİZE AİT

Veterinerlik Fakültesi'nden ise konu ile ilgili şöyle bir açıklama geldi: “Hayvanı sahibi getiriyorsa ve bakımı sahibi tarafından yapılıyorsa ameliyat için istenen bu rakam ödenmek zorunda. Çünkü ameliyat esnasında çeşitli malzemeler kullanılıyor. Bu fiyat, özel bir veteriner hekimde 3-4 katına kadar bile çıkabiliyor. Eğer hayvan sahipsiz ise bu öğrencimizin para ödemesine gerek yok. Biz, sahipsiz hayvanların tüm bakımlarını yapıp, barınağa gönderiyoruz.” 

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri