Davos, Meclis’e taşındı

Başbakan Erdoğanın Davos zirvesindeki konuşması İl Genel Meclisinde de tartışma konusu oldu. Şubat ayı toplantısını yapan meclis üyeleri Başbakana destek verdi
İl Genel Meclisi 19. dönem Şubat ayı ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda gündem konularına geçilmeden önce Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Davos zirvesinde yaptığı konuşma tartışıldı. Siyasi partilerin meclis grup başkan ve temsilcilerinin tamamı Başbakan Erdoğan’ın yaptığı bu davranışı olumlu karşılarken, grup üyelerinin bu süreçten sonra yapılması gerekenler üzerindeki görüşleri uzun süre tartışıldı. Toplantıda ayrıca il merkezindeki Şükrü Doruk İlköğretim Okulu’nun Meram Belediyesi’ne devri konusu görüşüldü. Konya’ya yapılması planlanan Bilim Merkezi ilgili görüşmelerin ise bugünkü oturumda yapılacağı bildirildi.
MİLLETİMİZİN BU TEPKİYE İHTİYACI VARDI
İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Sabri Ak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Davos zirvesindeki tavrını olumlu karşıladıklarını belirterek, “Başbakan Erdoğan, millet iradesinin istediği yönde bir tavır sergiledi. Milletimizin bu tavrı sergileyecek bir lidere uzun zamandan beri ihtiyacı vardı. Bu ülkeye uzun yıllar hizmet etmiş bir çok büyük devlet adamımız oldu. Ancak, uzun yıllardan beri milletinin tepkisini uluslar arası platforma taşıyacak bir liderimiz olmamıştı. Başbakan, milletin tepkisini ortaya koydu” diye konuştu.
AKP Grup Başkan Vekili Erol Küçükbakırcı da Başbakan’ın Davos zirvesindeki tavrını olumlu karşılayarak, meclisin bu tavrı ayakta alkışlaması isteğinde bulundu. MHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Ünal ise, Başbakan’ın bu tavrının takdir edilir bir tavır olduğunu ancak ayakta alkışlanmayı hak edebilmek için İsrail’le olan tüm ilişkilerini bitirmesi gerektiğini bildirdi. Yılmaz Ünal, “Başbakan, İsrail ile tüm siyasi ve askeri ilişkileri sonlandırsın. Konya semalarında eğitim gören uçakların artık Türkiye sınırlarına girmesine engel olsun. Biz de millet olarak kendisini ayakta alkışlayalım” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkan Vekili Hasan Başak da, Davos olayını dereyi görmeden paçayı sıvamak olarak değerlendirdi. Başak, yapılan davranışı takdir ettiğini ancak, Türkiye’nin bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması gerektiğini belirtti. Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki tavrına yönelik yapılan tartışmaların ardından meclis gündemine geçildi. 
DERSLİK AÇIĞI HALA GİDERİLEMEDİ
Gündemin ilk maddesi olan Şükrü Doruk İlköğretim Okulu’nun Meram Belediyesi’ne 8 adet arsa karşılığında devredilmesi konusu konuşuldu. AKP İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Yurdakul, eğitim konusundaki sorunları değerlendirdi. Taşra ilçelerinin bir çoğunda hala derslik açığının giderilemediğini belirten Ahmet Yurdakul, bu açığın giderilmesi için İl Genel Meclisi, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile organize halinde çalışmanın yanı sıra hayırsever vatandaşların da desteğinin alınması gerektiğini vurguladı. Daha önceki dönemde de benzeri bir çalışma yaptıklarını ve başarılı olduklarını anlatan Yurdakul, yeni dersliklerin yapılması halinde eğitim alanında yaşanan bir çok problemin aşılacağını ifade etti.
İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı ilk toplantısında konuşulan konulardan birini de bir inşaat şirketi ile olan davanın sonuçlanması ve meclisin aleyhinde karar alınması oluşturdu. İnşaat firmasının açtığı davayı kazanması üzerine İl Genel Meclisi’nin 494 milyon 571 bin 65 kuruşu ödemesi kararı alındı. Konya’ya kurulması planlanan Bilim Merkezi ile ilgili çalışmaların ise bugün yapılacak toplantıda görüşülmesi kararı alınarak toplantı sonuçlandırıldı.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri