Davayı açan parayı alır

Mahkeme Türk Telekomun aldığı sabit ücret miktarının yasal faizi ile birlikte tüketiciye ödenmesine karar verdi. Telekoma dava açan aboneler, parasını geri alabilecek

Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Telekom'un abonelerinden almakta olduğu "sabit ücret"in alınmasının hukuki olmadığına karar vererek; Türk Telekom'un 2007 yılından bu yana aldığı tüm parayı yasal faizi ile beraber ödenmesine karar verdi. 
Türk Telekom aboneleri, 2 senedir kesilen sabit ücret miktarı yasal faizi ile beraber kişi başı 300 TL'yi bulurken Türk Telekom'un yaklaşık 20 milyon olan abonelere ödeyeceği miktar 600 milyon TL'yi bulacak.

SABİT ÜCRET PARASINI GERİ ALMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR
Peki, kimler sabit ücreti yasal faiziyle birlikte Türk Telekom’dan alabilecek. Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, sabit ücreti geri alabilmek için dava açmak gerektiğini vurguluyor. Bu tür davaların bireysel olduğuna işaret eden Mustafa Dinç, “Mahkemenin böyle bir karar alması herkes için geçerli olacağı anlamına gelmiyor. Herkes bireysel olarak dava açıp, hakem heyetlerine gitmeli. Hakem heyetlerinin lehine karar vermesinin ardından Tüketici Mahkemelerine başvurmalı. Nevşehir’de sonuçlanan dava örnek teşkil edeceğinden mahkeme büyük olasılıkla tüketici lehine karar verecektir” dedi.
DAVAYI AÇACAKSIN, PARANI ALACAKSIN
Birçok tüketicinin ‘ya davayı kaybedersem, mahkeme parasını nasıl ödeyeceğim’ düşüncesinden hareketle dava açmadığına dikkat çeken Mustafa Dinç, “Vatandaş istiyor ki, tüketici dernekleri davayı açsın, biz de paramızı alalım. Böyle bir şey mümkün değil. Herkes dava açmalı. Çok sayıda dava açıldığı takdirde Telekom geri adım atarak mahkeme parasını da ödememek için tüketicinin ücretlerini ödeyecektir. Tüketiciler Birliği’nin internet sitesinde dilekçe örnekleri var, doldurup hiçbir ücret ödemeden kaymakamlığa gidecekler. Birkaç ay sonra ise sabit ücret parasını cebine koyacak. Yasal faiziyle birlikte en düşük 300 TL alınacak” diye konuştu.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri