Dava adamı Necip Alkan hayırla anıldı 

4 yıl önce vefat eden Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dava arkadaşlarından Necip Alkan, arkadaşları ve sevenleri tarafından hayırla anıldı. Arkadaşları, Alkan’ın gerçek bir dava adamı olduğuna vurgu yaptı

Merhum Başbakan ve Milli Görüş’ün kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dava arkadaşlarından Necip Alkan unutulmadı. Merhum Alkan 2018 yılının Aralık ayında, 75 yaşında vefat etmişti. Alkan, Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi'nde il yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştı. İki evlat babası merhumun cenazesi, Musalla Mezarlığı’na defnedilmişti. Necip Alkan, arkadaşları ve sevenleri tarafından Alaeddin Çay Bahçesi’nde düzenlenen programla anıldı. Anma programına eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün, Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aydilek ve çok sayıda kişi katıldı. 

KENDİNİ KENDİ DİLİNDEN ANLATMIŞTI

Alkan, yaşarken kendini şöyle anlatmıştı: “İsmim Necip Alkan, Erzurum'da doğdum. Konya'da büyüyüp, Konya'da yaşamaya başladım. Yaşım 70'in üzerinde. Gençlik yıllarımda Erbakan Hoca'mı tanıdım. Onu tanıdıktan sonra onun davasının bir neferi oldum. Yılmayan, vazgeçmeyen, çok kişi tarafından kırılmasına rağmen kimseyi kırmayan bir adam olan Erbakan'ın bu kutlu davasında ona biraz yardımcı olabilmişsem, ne mutlu bana...”

SON NEFESİNE KADAR HİZMET ETTİ 

Vefatının üzerinden 4 yıl geçse de dava adamı merhum Necip Alkan, hayırla anılmaya devam ediliyor. Alkan’ın dava arkadaşları, yakınları ve sevenleri de bu yıl düzenlenen anma programına katıldı. Alkan’ın hayrına çeşitli ikramlarda bulunuldu. Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aydilek de anma programına katıldı. Aydilek, merhum Alkan’ın gerçek bir mücahit olduğuna şahitlik ettiklerini dile getirdi. Aydilek, “Merhum Necip Alkan, ömrünün son nefesine kadar davası için canla ve başla mücadele etti. Allah, rahmet eylesin” dedi.

EMRE ÖZGÜL

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri