Darbeciler asılsın!

Mustafa Fidan, “Milletimiz, devletimiz büyük bir imtihandan geçti. Darbe yapanların ve vatana ihanet suçu işleyenlerin idam edilmesini talep ediyoruz. İdam için yasal düzenleme yapılmalı” dedi

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, sendika binasında darbe girişimi hakkında basın açıklaması yaptı. Fidan, 15 Temmuz Cuma akşamı yapılmak istenen askeri darbe girişimini kınadı. “Demokrasiyi hazmedememiş ve ihanet içerisinde bulunan Silahlı Kuvvetlerimiz içerisindeki bir grup, seçimle iş başına gelmiş, Cumhurbaşkanı ve hükümete rağmen yönetime el koyduğunu söyleyebiliyorlar” diyen Fidan, “Bunlar bu yetki ve gücü kimden alıyorlar. Kime hizmet ediyorlar. Bu bir isyan ve kalkışmadan çok, namlusunu halka çevirip onları yok etmeye çalışan, terörist bir harekettir. Düşmana karşı kullanılması gereken bombalar, halkın üzerine ve milletin meclisine attırılıyorsa bunu yapanların rütbesi ne olursa olsun haindirler ve ihanet içerisindedirler. Vatana ihanetin asla nedeni olmaz. Ama mutlaka bir bedeli olacaktır, olmalıdır da” diye konuştu. 

Darbe teşebbüsüne katılanların, vatana ihanet suçundan yargılanması ve idam edilmesi gerektiğini belirten Fidan, şunları kaydetti: “Darbe yapanları ve vatana ihanet suçu işleyenlerin önünün kesilebilmesi için TBMM'den mutlaka idam cezalarını çıkarmasını talep ediyoruz. İki metre urgan bütün ihanetleri halledecektir. Buna inancımız tamdır. Milletimiz, devletimiz büyük bir imtihandan geçti. Darbe yapma teşebbüsünde bulunan bu ihanet şebekesinin arkasında, halkın huzur ve refahını engellemek isteyen, ülkenin gelişip kalkınmasını istemeyen, kargaşa ve kaosun oluşması için uğraş veren tüm emperyalist ülkeler vardır. Darbecilerin hesap edemediği şey, bu milletin vatan sevgisi ve gönül birlikteliğidir. Tabi ki darbecilerin bir hesabı vardı ama Allah'ında bir hesabı vardı. Camilerimizde, minarelerimizden yükselen sala ve ezan sesleri ile darbecilerin yüreklerini korku salarak hezimete uğrattık. Halkımızı uyanık ve sağduyuya davet ediyorum. Şerefli Türk askeri ile ihanet içerisinde olanları iyi ayırt etmemiz gerekiyor. Polis bizim, askerde bizim askerimizdir. Darbe girişimini duyduğu andan itibaren meydanlarda nöbet tutmak suretiyle vatanına, devletine sahip çıkan aziz milletimize teşekkür ediyorum. Rabbim bu milleti seviyor ve koruyor.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri