Darbe manşetleri halka sunuldu

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ile ortak düzenlenen “28 Şubat post modern darbenin 21. Yılı” sergisi Konya İl Halk Kütüphanesi’nde sergi açıldı.

Sergi, Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek. Sergi açılışında konuşan Konya STK Platform Başkanı Muhsin Görgülügil, 28 Şubat’ın üzerinden 21 yıl geçmiş olmasına rağmen hatırlamak ve hatırlatmak durumunda olduğunu ifade etti. Görgülügil,  “Yapılan tahribat o kadar büyük ki bunu hatırlatmak durumundayız. 28 Şubat post modern darbesiyle milletin değerleriyle alay edildi. Üniversiteden ilkokula, işadamından lokantacısına kadar bütün kesimler fişlendi. Maalesef çok derin yaralar açıldı. AK parti hükumeti 28 Şubat’ın yaralarını ortadan kaldırmak için üstün çaba gösterdi. 28 Şubat’ın vermiş olduğu tahribatlar devam etmektedir. Adli olarak devam eden davaların bir an evvel sonuçlandırılması gerekiyor” dedi.

DEĞERLERİMİZ YOK EDİLMEK İSTENDİ

ASDER Konya İl Başkanı Mehmet Kanmaz ise 28 Şubat’ta Türkiye’nin milli değer ve varlıklarının bütün cephelerden saldırıya uğradığını belirterek, “Millet iradesi hoyratça ayaklar altına alınmış olup İnsan hakları, özgürlükler, inanç, insanlık ve medeniyet değerleri yok edilmek istenmiştir. 28 Şubat sadece siyasi iradeyi değil Türkiye’nin durdurulması, engellenmesi için ekonomik, kültürel, sosyal bütün değer ve varlıklarının hedef alındığı bir darbedir” ifadelerini kullandı. Yaşanılan darbelerin hesabı gereğince sorulmadığı ve darbeciler cezalandırılmadığı için 15 Temmuz’da yeni bir hain darbe ile karşı karşıya kalındığını aktaran Kanmaz, şunları söyledi: “15 Temmuz’da gördüğümüz darbe ve işgal girişimi içerideki hain işbirlikçiler ve emperyalistlerin doğrudan doğruya bu millete ve ülkeye yaptıkları açık düşmanlığın tezahürüdür. Bu vesayetçi kuşatmada milletin bağrından çıkan ordumuzun kullanılmış olması üzücüdür. Varlığının amacı vatan ve milletin istiklâl ve istikbalini muhafaza etmek olan ordu, bir avuç darbeci çete tarafından adeta rehin alınmıştı. Ülke ve milleti maddi manevi anlamda korkunç çöküntülerin içine atanlar, bu haksızlık ve zulümlerini Kemalizm, Atatürkçülük, Çağdaşlık ve İslâm düşmanlığı adına yaptılar. Biz bunları unutmadık. Unutmayacağız.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri