Dar gelirliye fırsat

Yazır Toplu Konut Projesi kapsamında 20 adet stok konutun kura ile satışa çıkacak olması dar gelirlinin yüzünü güldürdü. Şu ana kadar 5 binin üzerinde vatandaş konutlar için başvuruda bulundu

Konya Selçuklu Yazır Toplu Konut Projesi kapsamında yer alan 20 adet stok konutun kura ile satışına başvuru sürecinde Ziraat Bankası ve Tapu Müdürlüklerinde yaşanan yoğun izdiham nedeniyle değişiklik yapıldı. Bu çerçevede, başvuru sahipleri Ziraat Bankası Selçuklu Şubesine ek olarak Konya, Medrese Mahallesi, Zafer, Nalçacı, Larende, Meram ve Bosna Hersek Şubelerine de başvuruda bulunabilecek.

Tüm başvuru belgeleri ise 16 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilecek kura sonrası konut almaya hak kazanan asil ve yedek hak sahiplerinden istenecek. Söz konusu projeye başvuruda bulunmak için 05-09 Ocak 2015 tarihleri arasında Ziraat Bankası şubelerinde; B1 tipi 2+1 alt gelir konutları için; bin lira başvuru bedelini yatıran ve alt gelir başvuru formunu imzalayan C2 tipi 3+1 standart konutlar için 2 lira başvuru bedelini yatıran ve Satın Alma Taahhütnamesini imzalayan şahıslar 16 Ocak 2015 tarihinde düzenlenecek “konut satın alma hakkı ve konut belirleme kurası"na katılmaya hak kazanacak.

KİRA ÖDER GİBİ

Başvuru belgeleri 16 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilecek kura sonrası sözleşme imzalama programı sırasında konut almaya hak kazanan asil ve yedek hak sahiplerinden istenecek. Belgelerini ibraz edemeyen hak sahiplerinin sözleşme imzalama işlemleri gerçekleştirilmeyecek. Kuraya çıkacak olan 20 dairenin 4'ü 3+1(121 metrekare), 16 tanesi de 2+1 (75 metrekare). Peşinat bedeli de 9-17 bin lire arasında değişiyor. En ucuz dairenin satış bedeli ise 73 bin ira 3+1 olan eh pahalı daire de 126 bin lira. Konutların en büyük avantajı ise peşinat verildikten sonra kira gibi taksitlerin verilmesi. Başlangıç taksit bedelinden itibaren aylık ödenmesi gereken taksitler daireye göre değişiyor. Buna göre fiyatlar 385-840 lira arasında değişiyor.

DAR GELİRLİ İÇİN NİMET

Banka kredisi olmadan dar gelirli aileler konutlar için müracaat edebiliyor. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, TOKİ konutlarına peşinat verildikten sonra kira öder gibi ev alınabildiğini kaydetti. Konutlara başvurmak için kişinin üzerinde gayrimenkul olmaması gerektiğini ifade eden Aytınay, "Bu kadar yoğun başvurunun olmasının altında evlerin bitmiş olması geliyor. Vatandaş, kura çıkınca işlemlerini tamamlayarak birkaç ay içerisinde yeni evinde oturabiliyor. Vatandaşın gelir seviyesini de belirtmesi gerekiyor. Bundan dolayı tapu da büyük yoğunluk var. Kişinin, 'Üzerimde hiçbir kayıt yoktur' belgesi almak zorunda. Aksi takdirde başvuru yapamıyor" ifadelerini kullandı.

Üzerinde gayrimenkul olanların, güvendiği bir dar gelirli üzerinden başvuru yaptığını söyleyen Altınay, "İşte burada rant devreye giriyor. Bu kişiye konut çıkarsa hemen satmanın yolunu gözlüyor. Müşterisi de hazır olduğu için rantçılar devreye giriyor. İnşallah ihtiyaç sahiplerine çıkar. Insanlar bu karda kışta bankalarda ve tapuda kuyruğa girmiş durumda. Büyük mağduriyet var ama insanlar umutlanıyor işte. Duamız gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşması" diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri