‘Danıştay’ın kararı hukuk dışı’

Başta başörtüsü olmak üzere inanç özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması için 118 haftadır mücadele eden Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, Danıştayın katsayı adaletsizliği kararını sert bir şekilde kınadı.
Kayalıpark’ta platform üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamalı eylemde konuşan Ahmet Yılmaz, son haftaların, mahkeme kararlarının Türkiye'ye gündem olarak damgasını vurduğu haftalar olduğuna dikkat çekerek, “Geçtiğimiz dönem içerisinde Danıştay 8. Dairesi YÖK'ün katsayı ile ilgili düzenlemesine iptal kararı almıştı. Daha sonraki dönemde YÖK, Danıştay 8. Dairesi’nin bu kararına itiraz etti fakat yine Danıştay YÖK'ün bu itirazını da reddetti. Aynı inatçı tutumla gençlerin geleceğinin karartılması hususunda kendi bildik ilkelerinden vazgeçmedi. Kendi bildik ilkeleri diyoruz çünkü onların bu kararları bütün insanlar için bağlayıcılığı olan temel hak ve hukuk ilkeleri ile hiç bir alakası yoktur. Onlar sadece kendi zihin dünyalarında yaşıyorlar. Kendilerinin inandığı ve kendilerince var olan ilkeleri var” dedi.
Filistin’e destek için İngiltere’den yola çıkan yardım konvoyunun da 17 Aralık akşamı Konya’da olacağını hatırlatan Ahmet Yılmaz, herkesi bu konvoya destek olmaya çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri