Danimarkalı Kadının Evini Basan Yarasalarla Mücadelesi

Danimarka’nın Arhus şehrinde yaşayan Helle Tyggedson isimli bir kadının başı bir süre önce evini istila eden yarasalarla dertte. Çünkü Danimarka kanunlarına göre yarasalar koruma altında. Herhangi bir zarara uğramaları halinde ciddi cezalar...

Danimarka’nın Arhus şehrinde yaşayan Helle Tyggedson isimli bir kadının başı bir süre önce evini istila eden yarasalarla dertte. Çünkü Danimarka kanunlarına göre yarasalar koruma altında. Herhangi bir zarara uğramaları halinde ciddi cezalar söz konusu. Bu yüzden Tyggedson, yarasaları zorla evden çıkartamıyor. Ancak kendisinin de yaşayacak başka bir yeri yok.

Hal böyle olunca evi yarasaların istilasına uğrayan Helle Tyggedson, yarasalardan kurtulmak için atacağı her adımı yetkililere danışmak zorunda. Bu durum ise ister istemez belirli bir prosedür ve zaman gerektiriyor. Yaşayacak başka bir yeri olmayan Danimarkalı kadın ne yapacağını bilemiyor.

Dün akşam Danimarka Devlet Televizyonu DR’ye konuşan çaresiz kadın, “Bir akşam evde oturuyordum, sonra başımın üstünde bir şeyin uçuştuğunu fark ettim. Sonra birden sayıları arttı. Neye uğradığımı şaşırdım. Evimde yüzlerce yarasa vardı.” ifadelerini kullandı.

Yarasalardan kurtulmak için belediyeye başvuran Helle Tyggedson yetkililer olumsuz cevap vererek, Danimarka Doğayı Koruma Derneği’ne başvurması istendi. Buraya da başvuran Tyggedson yine de umduğu yardımı bulamadı. Danimarka Doğayı Koruma Kurumu’nun ise Tyggedson’a yasaları rahatsız etmemesi ve onlarla birlikte yaşaması tavsiyesinde bulunduğu belirtiliyor.

Tyggedson “Evimin yarasalardan temizlenmesini istiyorum. Her taraf yarasa pisliği doldu. Açıkçası yarasaları çok sevimli yaratıklar olarak da görmüyorum.” dedi.

Konunun önümüzdeki günlerde mahkemeye taşınması bekleniyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri