Danimarka Dışişleri Bakanı’ndan İsrail’e Yaptırım Tehditi

Filistin ile İsrail arasında yarın Mısır’da başlayacak barış görüşmeleri öncesinde bir açıklama yapan Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, barış anlaşmasını kabul etmemesi halinde, İsrail’e karşı yaptırım uygulanmasının...

Filistin ile İsrail arasında yarın Mısır’da başlayacak barış görüşmeleri öncesinde bir açıklama yapan Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, barış anlaşmasını kabul etmemesi halinde, İsrail’e karşı yaptırım uygulanmasının söz konusu olabileceğini söyledi.

Danimarka’da yayınlanan Jylland-Posten gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Lidegaard, “Eğer bu sefer de barış görüşmelerinden bir sonuç çıkmazsa ve İsrail tarafından yeni bir yaklaşım tarzı görmezsek, ticari ilişkilerimizde yapılacak değişiklikler dâhil, İsrail’e karşı atılabilecek bütün adımları tartışmamız gerek.” ifadelerini kullandı.

Lidegaard, barış görüşmelerinin neticesiz kalması halinde, sadece Danimarka’nın değil Avrupa Birliği’nin de İsrail’e karşı daha sert bir tutum sergilemesi gerektiğini belirtti. Danimarka’nın yanı sıra AB’nin de İsrail ile ticaret anlaşmalarını yeniden gözden geçirebileceğini belirten Lidegaard, “Umarım o noktaya gelmeyiz; ancak bence mevcut AB politikası o yöne doğru ilerlediğimizi gösteriyor.” dedi.

Martin Lidegaard, daha önce kişisel Facebook sayfasında paylaştığı bir mesajında İsrail yönetimini şu cümlelerle eleştirmişti: “Şahsen ben de kendimi İsrail’in dostu olarak görüyorum; ancak İsrail yönetimi birçok masum erkek, kadın ve çocuğun ölümüyle sonuçlanan eylemleriyle, dostlarının kendilerini savunmasını kolaylaştırmıyor.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri