Damla, Aydın ailesi için Narman’da

Türkiye Halter Şampiyonu Damla Aydın annesiyle birlikte memleketi olan Erzurum'un Narman ilçesine geldi.

Şampiyon halterci Damla Aydın, beraberinde annesi Ayşe Aydın ve Kışla Köyü Muhtarı Rahmi Sancak ile birlikte Narman Kaymakamı Alper Tanrısever'i makamında ziyaret etti.

Damla Aydın ziyaret sırasında, 2001 yılında Konya'da yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybeden babasının ardından kardeşleriyle birlikte yetiştirme yurduna verildiğini belirterek, kardeşlerini yeniden bir araya getirmek istediğini söyledi.  Aydın, "Ailemi bir araya getirmek için Konya'da ailemle birlikte kalabileceğim bir ev almak istiyorum" dedi.
Ailesini bir araya getirme konusunda Kaymakam Alper Tanrısever'den destek olmasını isteyen Aydın, şimdiye kadar kendisine destek olan Kışla Köyü Muhtarı Rahmi Sancak'a da teşekkür etti.  Kaymakamı Tanrısever ise ziyaretten memnun olduğunu belirterek, "Türkiye ve Avrupa'da önemli dereceler yapan sporcularımıza biz Kaymakamlık olarak her zaman elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İlçemizden çıkan sporcularımızın başarıları ülkemiz için gurur verici olduğu kadar İlçe halkı olarak bizleri daha çok gururlandırıyor" diye konuştu.
Halter Şampiyonu Damla Aydın 9 yaşındayken yıldırım düşmesi sonucu babasını kaybetti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle Anne Ayşe Aydın, kızı Damla ve 2 kardeşini Konya'da bir yuvaya verdi. 11 yaşına geldiğinde Necati Çetinkaya Kız Yetiştirme Yurduna geçen Damla Aydın aynı yurtta kalan ve halterle ilgilenen Sibel Özkan ile tanıştı. Pekin Olimpiyatları'nda halterde gümüş madalya kazanan Sibel Özkan'dan etkilenen Damla Aydın 14 yaşında halterle ilgilenmeyi başladı 15 yaşında milli takıma seçilen Aydın 3 yıl üst üste Türkiye şampiyonu oldu, Avrupa'da önemli derecelere imza attı. Damla Aydın, hedefinin olimpiyat ve dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri