Damat Ferit'in torunları İş Bankası'nın peşinde

İttihat ve Terakki'nin kurduğu İtibar-ı Milli Bankası'nın hisseleriyle ilgili İş Bankası'na açılan davalar sürgüne gönderilen Damat Ferit'in torunlarını ortaya çıkardı.

Sabah gazetesinden İbrahim Acar'ın haberine göre; İttihat ve Terakki Partisi'nin kurduğu ve 1927 yılında, yönetim kurulu başkanı Cavid Bey'in Atatürk tarafından idam ettirilmesiyle İş Bankası'na devredilen Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası ortaklarının açtığı davalar Damat Ferit'in torunlarını Türkiye'ye getirdi. Osmanlı İmparatorluğu'nun en çok tartışılan sadrazamlarından ve Kurtuluş Savaşı sonrasında 'vatan haini' ilan edilip Yüzellilikler Listesi'yle sürülen Damat Ferit'in torunları, Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası yoluyla dolaylı ortak oldukları İş Bankası'ndaki hisselerini kurtarmak için dava açmaya geldi.

HİSSELERİNİN PARASINI İSTİYOR

Ürdün'de muhasebecilik yapan 1944 doğumlu Halil Hurşit ve kızı Zeynep, İş Bankası yönetimiyle görüşmek ve hisseleri beyan etmek için dün İstanbul'daydı.  Damat Ferit'in torunu Halil Hurşit, ellerinde iki hisse olduğunu bunların her birinin milyonlarca lira ettiğini iddia ediyor. Halil Hurşit Türkiye'ye sadece hisselerin parası değil aynı zamanda yıllar önce kaybettikleri Türk vatandaşlığını geri almak için de geldiklerini söylüyor. Türkçesini hemen hemen kaybeden Hurşit, hisselerin kendisine babası ve Damat Ferit'in oğlu Mehmet Nihat'tan kaldığını belirtiyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri