Damada büyük kıyak! Milyonlarca dolarlık hisseyi 100 dolara aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den damadı Kirill Shamalov'a büyük kıyak! Shamalov düğünden bir kaç ay sonra 380 milyon dolarlık hisseyi sadece 100 dolara satın aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızı Katerina Tikhonova'yla 2013 yılında evlenen Kirill Shamalov, ülkenin en büyük petrokimya şirketlerinden biri olan Sibur'dan aldığı hisselerle gündeme geldi. Shamalov, 380 milyon dolarlık hisselerin sadece 100 dolara alması, Putin'in damadına düğün hediyesi olarak yorumlanıyor.

MİLYONLARCA DOLARLIK HİSSEYİ 100 DOLARA ALDI

Putin’in yakın arkadaşının oğlu olan Kirill Shamalov, ülkenin en büyük petrokimya şirketlerinden biri olan Sibur’dan inanılması güç şekilde bir hisse alımı gerçekleştirdi. iStories soruşturma kurulu ve Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi’nin (OCCRP) elde ettiği raporlara göre, Shamalov 380 milyon dolarlık hisseleri offshore şirketi üzerinden yalnızca 100 dolara aldı. 

Araştırmaya göre, Putin'in uzun zamandır arkadaşının oğlu Kirill Shamalov, petrokimya devi Sibur'un ana şirketinin büyük bir hissesini bir offshore şirket aracılığıyla satın aldı. Satın alma anlaşması, Putin'in küçük kızı  Katerina Tikhonova ile evlendikten sadece aylar sonra imzalandı.

PUTİN'İN KIZIYLA EVLENDİ SERVETE KAVUŞTU

Muhalefet politikacı ve yolsuzlukla mücadele aktivisti Alexey Navalni, “Oldukça basit. Putin’in kızı evlendi ve yeni evli çift 380 milyon dolarlık düğün hediyesine kavuştu” ifadelerini kullandı. Navalni ikilinin ayrıca Putin'in Rusya'daki ve Fransa'nın Biarritz kentindeki ikametgahının yakınında elit gayrimenkul satın aldığını ve evi döşemek için milyonlarca dolar harcadığını dile getiriyor. Olaya ilişkin paylaşılan e-postalarda yaklaşık 50 bin pounda halı ve 5 bin 700 pounda Japon kitapları satın alındı. 

ŞİRKET HİSSE ALIMINI DOĞRULADI

Bir Sibur temsilcisi tarafından e-postayla gönderilen açıklamalarda, Shamalov'un şirkette hisse satın aldığını doğruladı ancak fiyata ilişkin bilgi vermedi. Şirketin yönetim kurulu başkanı Dmitry Konov yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Anlaşmadaki hisselerin satış koşulları, diğer birçok yöneticininkinden farklı değil. Shamalov için özel koşullar yok." ifadelerini kullandı.

PUTİN HAKKINDAKİ İLK İFŞA DEĞİL

Son zamanlarda birkaç Rus medyasında, Putin ve ailesine ilişkin ifşalar yayınlanıyor. Putin'in eski temizlikçisi olan bir kadından bir kızının olduğunu ve kadının şu anda Rusya'nın önemli bir bankasında hissedar olduğu öne sürüldü. Bir başka iddia ise, Putin'in sevgilisi olduğu söylenen eski bir Olimpiyat jimnastikçisinin Kremlin yanlısı bir medya grubunun başkanı olarak yıllık 7,7 milyon sterlin maaş aldığı yönünde. 

Putin hakkında çıkan iddiaları Kremlin yalanladı. Putin sözcüsü Dmitri Peskov iddialar hakkında  "Bu tür yayınlar hakkında yorum yapmaktan hâlâ çekiniyoruz" dedi. "Bu söylentilerin çoğu zaman gerçekle ilgisi yoktur." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Shamalov ve Tikhonova çiftinin düğünü 2013 yılında 3 gün sürdü. Düğüne ilişkin fotoğraf kareleri medyaya sızdı. Çift, 2018 yılında boşandı. Çiftin boşanma sebebi olarak Shamalov’un manken Zhanna Volkova ile ilişkisi olması gösterildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri