Dalga geçtiler, 3 ayda tığ gibi oldu

Ülke olarak artık obezite sınırındayız ve kilo vermek büyük dert! Ama güzel örnekler de var. Bursa'lı kebapçı Samet Tamer, dalgaya alınınca 3 ayda 104 kilodan 71 kiloya indi. Nasıl mı?
Bursa'da kebapçılık yapan Samet Tamer, arkadaşlarının kilolarıyla dalga geçmesi üzerine 3 ayda 33 kilo vererek 104 kilodan 71 kiloya indi. Hayatından makarna ve pilavı silen, bitki çaylarını tüketen Tamer, 62 kiloya düşene kadar rejimini sürdüreceğini söyledi.
Arkadaşlarının sözlerini kendine yediremeyen Tamer, 3 ayda 104 kilodan 71 kiloya düştü. Yakın arkadaşlarının esprilerine kafayı takan Tamer, rejime ilk olarak çırağının işini de yapmakla başladı. Tamer, sanayi sitesindeki esnafın siparişlerini motosiklet yerine koşarak götürmeyi tercih etti. Ekmek, şeker ve tuzu minimum seviyeye çeken Tamer, kendi özel karışımı olan ve içerisinde funda yaprağı, meta, biberiye, kekik ve yeşil çay bulunan karışımı içerek rejimine devam etti.
Özellikle hamur işini, makarna ve pilavı hayatından çıkaran Tamer, kebapçı olmanın zorluğunu her ne kadar çekse de ızgara ürünlerden vazgeçmedi. Her gün et ve et ürünleri yiyen Tamer'in en büyük sırrı ise akşam saat 18.00'den sonra yemek yememesi.
"VERDİĞİM HER GRAM MOTİVE EDİYOR"
Karşısındaki esnafın sanayi tipi tartısında tartılarak kilosunu her gün gram gram kontrol eden Tamer, verdiği her gramı gördükçe motivasyonunu tazelediğini söyledi. Her şeyin beyinde bittiğini dile getiren Tamer, "Arkadaşlarımın benimle dalga geçmesi sebebiyle hırs yaptım. Bilinçli bir şekilde kendime uygun olan diyeti keşfettim. Bitki çaylarıyla desteklediğim diyetimde ekmek, tuz ve şekeri çok azalttım. Hamur işlerinden de vazgeçtim.
Her gün işim gereği mangalın başında olmak beni biraz zorlasa da, önemli olan diyeti beyinde bitirmektir. Beyin mide de dahil olmak üzere bütün organlara hükmediyor. Ben de öncelikle zayıflama fikrini kafama yerleştirdim. 162 santimetre boyunda, 104 kilo minik bir dev gibiydim. Arkadaşlarımın ağır esprileri benim hırs yapmama sebep oldu. 3 ayda düzenli bir şekilde 33 kilo verdim" dedi.
"HEDEFİM 62 KİLOYA İNMEK"
Rejiminin henüz bitmediğini ve 62 kiloya kadar inmeyi hedeflediğini kaydeden Tamer, "62 kiloya indikten sonra yediklerimi çok az miktarda arttırarak, diyetimi hayat tarzı haline getireceğim. Buradaki esnaf arkadaşlara diyete başladığımı söylediğimde bana inanmadılar. Ama sonucu yavaş yavaş görünce bana destek oldular. Ben her gün komşunun sanayi tipi kantarında tartılarak, kilolarımı kontrol ediyorum. Her gün 100-200 gram bile versem seviniyorum, motive oluyorum. Facebook'ta arkadaşlarımla paylaşıyorum. Bunu şu kilodayım diyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri