Dalaman Havalimanı İçin 70,5 Milyon Euro'luk İlk Taksit Ödendi

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Dalaman Havalimanı için 705 milyon Euro+ KDV’lik işletme hakkı devir bedelinin ilk taksiti olan 70 milyon 500 bin Euro’yu temsili çek ile ödedi.Marriot Otel’de yapılan ‘Dalaman Havalimanı...

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Dalaman Havalimanı için 705 milyon Euro+ KDV’lik işletme hakkı devir bedelinin ilk taksiti olan 70 milyon 500 bin Euro’yu temsili çek ile ödedi.

Marriot Otel’de yapılan ‘Dalaman Havalimanı için Kira Ödemesi’ törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, YDA Group yönetim kurulu başkanı Hüseyin Arslan, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal ve davetliler katıldı.

Törende koşan Bakan Elvan, Dalaman Havalimanı işletme hakkının devri ve ilk tahsilatının günü olması nedeniyle bir araya geldik ifadesinde bulundu.

Yeni havaalanlarının sırada olduğunu kaydeden Elvan, “Nevşehir, Samsun, Isparta, daha birçok havaalanı işletme hakkının devriyle özel kesime açılacak. İşletmelerin işletme hakkının alınmasına talip olmalarını hem hizmet kalitesini artırıp hem de vatandaşların, devletin kazanacağı kazan kazan bir yapıyı ortaya koymuş olacağız.” dedi.

"HAVACILIKTA YILLIK ORTALAMA BÜYÜME HIZI YÜZDE 14,5"

Elvan, havayolunda önemli gelişmelerin sağlandığına dikkat çekerek, “Havacılık sektöründe yıllık ortalama büyüme hızımız yüzde 14,5. Hava trafik yoğunluğu açısında Türkiye dünyanın merkezi konumuna gelmiştir. İstanbul hava trafik yoğunluğu açısından dünyada ilk sırada yer alan ilimiz.” diye belirtti.

Elvan sözlerini “Bir ülkenin hızlı kalkınması, hızlı gelişmesi isteniyorsa olmazsa olmaz koşullardan bir tanesi güçlü bir ulaşım alt yapısına sahip olması. Eğer siz güçlü bir ulaşım alt yapısına sahip değilseniz o ülkenin gelişmesinden bahsedemezsiniz. Aşağı yukarı Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı 35 milyona ulaştı. Kısa bir süre sonra inşallah 50 milyon hedefine de ulaşacağız. Güçlü bir havayolu ağınız olmazsa bunları gerçekleştiremezsiniz.” ifadeleriyle tamamladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri