Daka’dan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turgay, uygulamalı girişimcilik eğitimlerin tamamını diğer faaliyetler gibi halka ücretsiz olarak verdiklerini söyle...

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turgay, uygulamalı girişimcilik eğitimlerin tamamını diğer faaliyetler gibi halka ücretsiz olarak verdiklerini söyledi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) toplantı salonunda uygulamalı girişimcilik eğitimi veren DAKA Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turgay, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak Hakkâri il merkezinde 2, yine il merkezinde engelli ve kadın girişimciler için 1, Yüksekova ilçesinde 2 olmak üzere 5 adet 30’ar kişilik toplam 150 kişi için “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim” sınıfı açtıklarını söyledi. Turgay, “Eğitimlerin tamamı ajansımızın diğer faaliyetleri gibi halkımıza ücretsiz olarak verilmektedir. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Mevzuatı gereği en az yüzde 80 katılım devam zorunludur. Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık, iş planı kavramı ve öğeleri, iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar da 70 saat eğitim alacaklar. Kendi iş yerini kurmak isteyen girişimci adaylarımız, eğitimlerini tamamladıktan sonra KOSGEB Hakkâri İl Müdürlüğüne iş planları ile başvuruda bulunabilecekler. 6. bölgede olduğumuz için kadın girişimci, gazi, birinci dereceden şehit ve gazi yakınları ile engelli girişimcilerimiz yüzde 90 oranında, diğer girişimcilerimiz yüzde 70 oranında destekten faydalanabiliyorlar. Geri ödemesiz bir şekilde işletme kuruluşu için 2 bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım için 18 bin TL, işletme giderleri için 30 bin TL olmak üzere 50 bin TL destekten faydalanabiliyorlar. Akabinde arzu ettikleri, ihtiyaç duydukları takdirde sabit yatırım desteği olarak geri ödemeli 100 bin TL destekten de faydalanabiliyorlar. Halkımız KOSGEB Hakkâri Müdürlüğü’nden, KOSGEB resmi web sayfasından ve DAKA Hakkâri Yatırım Destek Ofisi’nden bilgi alabilirler. Şehirde hizmet veren diğer kurumlarımız da inşallah kısa zaman içerisinde başka sınıflar açacaklar. Girişimcilik eğitimlerine; daha fazla destek, talep ve katılım bekliyoruz. Girişimcilik ruhunun geniş bir kitleye ulaşmasını arzuluyoruz. Her bir çalışanın onlarca aileyi besleyebileceğini düşünüyoruz. İnsanlarımızın kendi hayatlarını ve çevrelerinin yaşamlarını güzelleştirmeyi hak ettiğine inanıyoruz. Her birinizin hayallerinin gerçeğe dönüşmesi umuduyla bölge hedefimize giden yolda, beraber yolculuk edebilmek için sizleri ofisimize bekliyoruz. Nisan ayı sonuna kadar devam eden eğitimlerimiz eğitimcimiz Muhammet Alper Gürbüz tarafından verilmektedir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri