Daimler Sözleşmeleri Sendikaları Memnun Edemedi

Ünlü otomobil üreticisi Daimler, iş yeri sözleşmelerinde asgari ücretlendirme konusunda yeni bir uygulama başlattı.

Ünlü otomobil üreticisi Daimler, iş yeri sözleşmelerinde asgari ücretlendirme konusunda yeni bir uygulama başlattı. İşçiler için standart sözleşmeler ötesinde yasal gereksinimlere göre hareket edileceğini belirten Daimler Personel Müdürü Wilfried Porth, bu açıklamasıyla işçi sendikalarını memnun edemedi.

IG Metall Baden Württemberg Bölge Sorumlusu Jörg Hofmann, Daimler’in sunduğu çözüm önerisini eleştirerek, "Baden Württemberg Eyaleti’nin mevcut sosyal statüsünü göz önünde bulundurmadan yapılan öneriler çözüm değildir. Sunmuş olduğu çözüm önerisinin de bu sosyal statüyü göz ardı ederek hazırlandığı görülüyor. Bunun çözümü için sendika temsilcileriyle oturulup geniş çaplı tartışılıp her iki tarafı memnun eden bir çözüm üretilmeli." dedi.

Almanya’da son yıllarda artan kiralık personel ajansların farklı uygulamaları ile aynı işi yapan işçilerin aldıkları ücretler arasındaki anormal farklılıklar sendikaları rahatsız etti. Bazı büyük firmalar personel kiralama ajanslarından doğrudan personel talebi yerine İşyeri Sözleşmesi ile hizmet talep diyor. Firmaların personeli doğrudan tezgahlara yönlendirilerek kadrolu personelin yaptıkları işleri yaptırması sendikaları harekete geçirdi. Bazı büyük firmaların personel yerine doğrudan hizmet alımına gitmesi ise personelle nihai firma arasında bir ikinci kiralama ajansının girmesine, dolayısıyla ücretlerin daha da düşmesine neden oluyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri