Daha çok isteyen kazandı: 3-1

Bank Asya 1. Ligine çıkmak için mücadele eden Konya Torku Şekersporun Play-Off macerası kısa sürdü

Bank Asya 1. Ligi’ne çıkmak için mücadele eden Konya Torku Şekerspor’un Play-Off macerası kısa sürdü. Antalya’da oynanan karşılaşmaların ilkinde dün Sakaryaspor ile karşı karşıya gelen yeşil-beyazlılar, ligde üstünlük kurduğu rakibine 3-0 mağlup oldu. Bank Asya 1. Lig hayallerini bir başka bahara bırakan yeşil-beyazlılar aldığı bu sonuçla evine moralsiz dönerken. 201020-11 futbol sezonunu da noktalamış oldu. Yeşil-beyazlılar 1-0 öne geçtiği maçı üst üste yediği gollerle 3-1 kaybetti. Bank Asya hayalini bir başka sezona bıraktı. Cafercan’ın golü ile öne geçen yeşil beyazlılar, taraftarının desteği ile oynayan Sakarya’nın atığı gollere mani olamayınca ilk maç sonunda evine döndü.

Öte yandan Bank Asya 1. Lig’e yükselecek üçüncü takımın belirleneceği Play-Off maçları geçtiğimiz gün ve dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Geçtiğimiz gün oynanan ilk Play-Off mücadelesinde normal süresi 0-0, uzatma dakikaları 1-1 berabere sonuçlanan maçta Adana Demirspor, Yeni Malatyaspor’u penaltı atışları sonucu 4-2 yenerek yarı finale yükseldi. Spor Toto 2. Lig Play-Off’un da oynanan diğer karşılaşmada ise Bandırmaspor, Beypazarı Şekerspor’u 1-0 yenerek yarı finale yükselen ikinci takım oldu. Adana Demirspor ile Bandırmaspor 18 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00’da yarı finalde karşılaşacak.

(MAÇTAN NOTLAR)

Oldukça sıcak ve basık bir havada oynanan karşılaşmaya Şekerspor’un vuruşu ile başlandı. Her iki takımda karşılaşmanın ilk yarısında birbirini tartarak ve temkinli bir oyunu tercih etti. 8. Dk Cafercan’ın ceza sahası dışından yaptığı vuruşu kaleci Harun rahat bir şekilde bloke etti. 10. dakikada gelişen Sakaryaspor atağında Yunus’un ceza alanı dışından attığı şutu kaleci Gürsel son anda parmaklarını ucu ile kornere çeldi. 14. dakikada şu kez Şekerspor atağında Erman Özcan’ın sağ kanattan yaptığı vuruş kaleci de kaldı. 21. dakikada Erman’ın ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Sedat müsait pozisyonda çaprazdan yaptığı vuruş az farkla auta gitti. 34. dakikada Muharrem’in ceza yapı üzerinden yaptığı sert şut Ömer’in sırtına çarparak kaleye yöneldi. Kaleci Gürsel güçlükle bu pozisyonda da meşin yuvarlağı kornere çeldi. İlk yarının son bölümlerinde her iki takımda kontrollü bir oyunu tercih edince maçın kalan bölümünde başka pozisyon olmadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

(İKİNCİ YARI)

50. dakikada gelişen Sakarya atağında kaleci Gürsel ile karşı karşıya kalan Yasin’in vuruşu Gürsel’de kaldı. 55. dakikada Ömer Ali’nin sağ kanattan gönderdiği pasla buluşan Muhammed Reis topu Cafercan’a aktardı. Cafercan’ın vuruşu üstten auta gitti. 64. dakikada Sedat’ın düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu Cafercan kullandı. Sol ayağı ile Cafercan meşin yuvarlağı 90 tabir edilen yerden ağlara gönderdi ve Şekerspor 1-0 öne geçti. 68. dakikada Sakaryspro atağında İlkay’ın kafa vuruş direkte döndü, oluşan karambol de Yasin’in 6 pas içindeki vuruşu Şekerspor ağlarına gitti. 1-1 70. dakikada Reis’in sağ çaprazdan yaptığı vuruşu kaleci Harun güçlükle kornere çeldi. 73. dakikada Ömer Ali’nin ortasında Cafercan göğsü ile düzelterek vurdu kaleci Harun’ın çeldiği topa Ömer kale sahası içinde dokunamayınca Şekerspor öne geçme fırsatını kaybetti. 75. dakikada Sol kanattan Yasin’in ortasında altı pasta topla buluşan Levent son derece sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Sakaryaspor’u 2-1 öne geçirdi. 79. dakikada Selim’in vuruşunu Gürsel kornere çeldi. 80. dakikada Sakaryaspor’un kullandığı üst üste korner atışlarının ikincisinde Şekerspor defansı meşin yuvarlağı uzaklaştıramayınca, gerilerden gelen Berat takımını 3-1 öne geçiren golü attı.

 

SAHA: Antalya Mardan Stadı

HAKEMLER: Taner Gizlenci xx, Birol Büldane xx, Erdem Gökalp xx

KONYA TORKU ŞEKERSPOR: Gürsel xx, Savaş xx, Cafercan xx, Erman xx, Onur xxx, Sedat xx, Muhammed Reis xx, Doğan xx, İshak xx, Anıl xx, Ömer xx

SAKARYASPOR: Harun xx, Berat xx, Zafer xx, Mesut xx, Yunus xx, Yasin xx, İlkay xx, Şaban xx, Levent xx, Muharrem xx

SARI KARTLAR: Erman (Şekerspor Dk. 44) Muharrem (Sakaryaspor Dk 43)

GOLLER:Cafercan Dk 64 Şekerspor, Yasin Dk 68, Levent Dk 75, Berat Dk 80 Sakaryaspor

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri