"Dağıtıcılar, Bir Fiyat Uygulamasına İhtiyaç Kalmadan İndirim Yapar"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK’nın incelemeleri sonucu çıkan akaryakıt fiyatlarındaki yüksek oranlarla ilgili açıklamada bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK’nın incelemeleri sonucu çıkan akaryakıt fiyatlarındaki yüksek oranlarla ilgili açıklamada bulundu. Dün dağıtıcıların yeni fiyat belirlemesi ve EPDK’ya bildirimi ile ilgili son günün ardından değerlendirme yapan Bakan Yıldız, “Dağıtıcılarımız herhangi bir taban fiyat uygulamasına ihtiyaç hissetmeksizin, zannediyorum, fiyat indirimlerini yaparlar ve o konuda da bir yaklaşım gösterirler." dedi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen vatandaşlarla bayramlaşma törenine katıldı. Kayseri İl Özel İdaresi’nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde açıklama yapan Bakan Yıldız, akaryakıtta fiyat indirimi ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Bizim iktidarımız döneminde akaryakıtın içerisindeki yüzde 75'lik vergi payı yüzde 60'lar seviyesine indirildi. Oran olarak yaklaşık yüzde 15'ler civarında bir indirim oldu. Tabi ki bu bir zincir. Vergi payı, ham petrol payı var. Dövizle alakalı kısımları var. En son dağıtıcılar ve bayilerle alakalı kısımları var. Dağıtıcılarımız herhangi bir taban fiyat uygulamasına ihtiyaç hissetmeksizin zannediyorum fiyat indirimlerini yaparlar ve o konuda da bir yaklaşım gösterirler.”

“Ramazan ayı boyunca tutulan oruçlar da Allah’ın kabul etmesi niyazıyla bugün bayramlaşıyoruz” diyen Bakan Yıldız, Müslüman ülkelerde yaşanan sıkıntılara da dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızla, memurlarımızla bayramlaştık. Bayram süresini bayramlaşarak geçireceğiz. Şehrimizde, ülkemizde sağlık sıhhat içerisinde bütün dost eş akrabalarla, yakınları ile beraber huzurlu bir bayram geçirmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bölgemizdeki siyasi istikrarsızlıktan kaynaklanan Suriye, Mısır, Irak, Libya ve diğer birçok Müslüman ülkedeki sıkıntıların bitmesini temenni ediyoruz. Bayramda aç açıkta kalan ve yoksullarımızın yanında olup onların sorunlarını biraz giderme adına 13 ile gittik. İftar ve sahur programlarına katıldık. Dolu dolu geçti. Kayseri’de de dolu dolu bir bayram geçireceğiz.”

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, valilik görevine atandıktan sonra şehirde ilk dini bayramı olduğunu belirterek, “Ramazan ayının toplumdaki yeri çok ayrıdır. Fakirlerin, zayıfların gözetilerek onların elinden tutulduğu bir aydır. Çok güzel geçti ve herkese teşekkür ediyorum. Bayramda yetimlerin, yoksulların hatırlanmasını düşünüyorum. Biz kurumların da onları ziyaret ediyor, evimizde misafir ediyoruz. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz de mutlaka hatırlanması gerekir. Herkesin bayramını kutluyorum." diye konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri