Dağıldık!

Torku Konya Selçuk Üniversitesi antrenörü Cengiz Karadağ Galatasaray'a karşı kaybettikleri maçta sezonun en dağınık oyununu oynadıklarını belirterek “Ama kaybettiğimiz bir şey yok. Uzun bir maratondayız. Eksiklerimiz üzerinde çalışacağız” dedi

Torku Konya Selçuk Üniversitesi antrenörü Cengiz Karadağ Galatasaray'a karşı kaybettikleri maçta sezonun en dağınık oyununu oynadıklarını belirterek “Ama kaybettiğimiz bir şey yok. Uzun bir maratondayız. Eksiklerimiz üzerinde çalışacağız” dedi.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin Başantrenörü Cengiz Karadağ, Galatasaray maçında skor üretmekte güçlük çektiklerini belirterek, "Galatasaray’ı almış olduğu galibiyetten dolayı kutluyorum. 7. hafta itibari ile basketbol adına en dağınık oynadığımız maçlardan birisiydi. Özellikle rakibe verdiğimiz 13 hücum ribaundu ve yaptığımız 13 top kaybı işimizi zorlaştırdı. Takımımız bulduğu sayılarla ivme yakalayan bir takım. Maçın başında istediğimiz skoru bulamadık. Oyun tamamen Galatasaray’ın istediği şekilde devam etti. İkinci periyodun son üç dakikasında biraz toparlanır gibi olduk ancak skor üretmede zorluk çektik. Rakibimizin 2 devrede attığı 49 sayı var. 2. ve 3. periyotta çok efor satfetmemizden dolayı son bölümde yorgun düştük ve defansif halar yaptık. Çok üzülmemek gereken bir maç. Elimizden gelen tüm çabayı gösterdik ancak başarılı olamadık. Eksiklerimizi ve hatalarımızı görüp üzerinde çalışacağız. Zorlu bir süreçteyiz. Bu süreç bize basketbolun dışında da birçok şeyi gösterecek bence önemli olanda bu" ifadelerini kullandı.

WİLLAMS'IN DURUMU CİDDİ

Maçın sonlarında bir pozisyonda yerde kalan ve sakatlanmasına rağmen oyuna devam eden Sean Williams'ın son durumu hakkında da bilgi veren Karadağ "Sean Williams ayağını burktu. Çok iyi durumda olmadığını söylediler. Oyundan çıkarmak istediğimde oyunda kalmak istediğini söyledi. Durumu hafta başında netleşecek.Yunus Akçay'da hafta içi antrenmanda dizinden problem yaşadı ve maçta kullanamadık. 1-2 hafta daha sanırsam kullanamayacağız"dedi.

Takımın genç isimlerinden Burak Selen ise, "Galatasaray çok büyük bir camia. Sakatlıkları olmasına rağmen çok iyi bir takım. Bizde maçta elimizden geleni yaptık ama olmadı. Haftaya bundan daha iyi bir takımla oynayacağız. Enerjimizi daha yüksekte tutarsak maçı kazanabiliriz. Seyircimize de teşekkür ediyoruz. Bizlere iyi destek oldular" dedi.

MENTAL ANLAMDA DİRİ BAŞLADIK

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman da, "Bu maç bizim açımızdan önemliydi. Eurolig'de gruplarda çok iyi gidiyoruz. Bu maçlardan dönüşte ligde hesapta olmayan 3 tane sürpriz yenilgi aldık. Torku Selçuk ile aynı puandaydık maç öncesi. Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçına mental olarak diri başladık. Carlos Arroyo maçın başından sonuna kadar takımı çok iyi yönetti. Arroyo iyi oynadığı zaman yanındakilerde daha bir özgüvenle oynuyorlar. Takım halinde iyi oynayıp iyi savunma yaptık. Güzel bir galibiyet oldu. Maç boyunca kontrollü oyun ortaya koyan oyuncularımızdan iyi verim aldık. Galibiyetle İstanbul'a dönüyoruz" diye konuştu. Ligde sıkışık bir maç takviminin olduğunu belirten Ataman "Maç takvimindeki sıkışıklığı anlamsız buluyorum. Bu sistemi Avrupa’da uygluayan tek ülke İspanya. Diğer ülkelerde Avrupa maçı sonrası en azından 2 günlük dinlenme ve hazırlık imkanı sağlıyorlar. Gerek ülke içi gerek yurt dışına uzun seyahatler yapıyoruz. Bu da sporcuların sağlıkları açısından son derece zararlı. Basından takip ediyorum ‘bu oyuncular neden sakatlanıyor acaba ağır idman mı yapıyor şeklinde haberler çıkıyor. Hiç kimse bundan bahsetmiyor. Takımlar 40 saat geçmeden maç yapmak zorunda kalıyor. Bu yüzden bu sistemin geçen yıl olduğu gibi 2 günlük araya dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz Torku Selçuk maçını Pazar günü de oynayabilirdik. Bu konuda ısrarcıyım" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri