Dağ Mühendislik hızla büyüyor

Bugüne kadar 8 bin konut üreten Dağ Mühendislik İstanbul'a yelken açtı
24 yıllık sektör tecrübesiyle başarılı projelere imza atan Dağ Mühendislik, Konya’nın yanı sıra İstanbul’da da yeni yatırımlara yelken açtı. Firma 2,2 milyar liralık yatırım planlıyor.
İnşaat sektörünün lokomotif şirketlerinden Dağ Mühendislik, 2016 yılında atılımlarına devam ediyor. Bugüne kadar Konya’da sekiz bin konut inşa eden firma, İstanbul’da da yatırım atağını başlattı. Bahçeşehir, Ataşehir, Novada Alışveriş Merkezi (AVM), Residance Hill, Autopia Konya, Site Bosna gibi projeleriyle çıtayı yükselten Dağ Mühendislik, geçen yılın ses getiren projelerinden Doğa Şehir ve Floraşehir’in satışlarına devam ediyor. Firmanın yatırım çalışmaları, hedefleri ve misyonu hakkında bilgiler vermek için basınla biraraya gelen Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, Konya merkezli olarak büyümeye devam ettiklerini kaydetti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Dağ ve Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Dağ ile birlikte basının karşısına çıkan Doğan Dağ, firma olarak sadece yapı üretim merkezi olmadıklarını; çevreci, doğa dostu, yüksek istihdam oluşturan ve sosyal sorumluluğunun bilincinde olan bir profile sahip olduklarını dile getirdi. 242 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan Doğa Şehir ile Konya’daki inşaat sektörüne yeni bir soluk getirdiklerini söyleyen Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, projede 210 bin metrekarelik alanı yeşil alan ve parklara ayırarak, farkındalık oluşturduklarını belirtti. 
İSTANBUL'DA DEV YATIRIM
Konya’da yakaladıkları başarı çizgisini İstanbul’a da taşıma planlarını hayata geçirmeye başladıklarını anlatan Doğan Dağ, Emlak Konut GYO işbirliği ile 2.2 milyar liralık Bahçekent Flora, Tual Adalar ve Tual Bahçekent projelerine start verdiklerini vurguladı. Yaşadıkları büyümeye rağmen Konya merkezli bir şirket olmaya devam edeceklerine dikkat çeken Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, “Sadece İstanbul ile sınırlı kalmayıp Türkiye’nin her noktasına yatırım yapmayı planlıyoruz. Ancak bu büyümenin her noktasında Konya merkezimiz olacak. Şirketimizin faaliyetleri yine Konya’da devam edecek ve kazandığımız katma değerleri şehrimize vergi olarak ödeyeceğiz. Çünkü bir Konya’nın, Konyalıların firmasıyız. Şartlar ve hedefler ne olursa olsun Konya sevdamız her şeyin önünde gelmeye devam edecek” diye konuştu.
HAKAN ARMUTCU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri