Çürümeye Terk Edilen Çukobirlik Tesisleri Film Platosuna Dönüştürüldü

Adana’da yıllarca sanayinin lokomotifi olan, ancak son 15 yıldır kaderine terk edilen Çukobirlik tesisleri, film platosuna dönüştürüldü.

Adana’da yıllarca sanayinin lokomotifi olan, ancak son 15 yıldır kaderine terk edilen Çukobirlik tesisleri, film platosuna dönüştürüldü. Zamanında 5 bini aşkın insanın ekmek parası için çalıştığı binalarda şimdi televizyon dizisi çekiliyor.

Adana’da bulunan Çukobirlik tesisleri, özel bir televizyon kanalında yayınlanacak Görüş Günü Kadınları filminin seti oldu. Yıldız Çağrı Atiksoy, Şenay Gürler, Sinan Tuzcu, İlhan Şeşen ve Yosi Mizrahi gibi isimlerin yer aldığı dizi için bir zamanlar Ortadoğu’nun en büyük iplik ve dokuma fabrikası olan, ancak yaklaşık 15 yıldır kaderine terk edilmiş halde bulunan Çukobirlik tesisleri mekân olarak seçildi. Tesislerde nisan ayından beri yaklaşık 1.5 milyon lira harcanarak 7 bin 500 metrekarelik bir cezaevi oluşturuldu.

Filmin yapımcısı Mehmet Yiğit Alp, cezaevinin gerçeğe uygun inşa edilmesi için büyük bir özen gösterildiğini söyleyerek, oluşturulan mekanları, koğuşlar, hücreler ve görüş salonları ile bir cezaevinin aynısı olduğunu dile getirdi. Tesisleri cezaevine dönüştürmek için yaklaşık 1.5 milyon TL para harcandığını ifade eden Alp, dizide ünlü isimlerin rol aldığını vurguladı.

Dizinin başrol oyuncularından Yıldız Çağrı Atiksoy, kendisinin Gülay adında ailesini tanımamış, annesi doğum esnasında vefat etmiş, gözlerini yetiştirme yurdunda açan, insanlara güvensizlik duyan bir karakteri canlandırdığını söyledi. Adana’yı çok keyifli bulduğunu ve tek problemin sıcak olduğunu dile getiren Atiksoy, kendisini dramaya daha yatkın gördüğünü vurguladı.

Dizideki dört kadın karakterden biri olan Süreyya’yı canlandıran Şenay Gürler ise kendisinin zengin bir tipi canlandırdığını ifade etti. Gürler, seyircinin dizide dışarıda yaşayan kadınların neler yaşadığını göreceğini vurguladı.

Daha çok komedi filmlerinden tanınan Yosi Mizrahi ise bu filmde tam tersi bir karakter olan Hakkı’yı canlandıracak. Türk seyircisinin alışık olmadığı bir iş olacağını dile getiren Mizrahi, “Biraz kalplere dokunacağız. Ben ilk defa kötü karakter oynayacağım. Hakkı, pis bir insan. Ümidim seyirci benden tiksinsin. Ortam keyifli, çok güzel bir kadro kuruldu.” dedi.

Cinayet masası komiserlerinden Mehmet karakterine hayat veren Sinan Tuzcu da “Etkili bir senaryo, hikâye gerçek. Dramatik, aksiyon kuvvetli, hiç tempo düşmüyor. Çok keyifli oldu.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri