Cüneyt Çakır 6 hakem için ne dedi?

UEFA'nın en güvendiği ve Türkiye'nin en başarılı hakemlerinden olan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, açıklamalarda bulundu.

FIFA kokartlı hakem Çakır ''İtalya'da devam eden 6 hakem uygulamasının gelecek dönemlerde çok daha fazla ulusal ligde görüleceğine inanıyorum'' dedi. 
 

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) en güvendiği ve Türkiye'nin en başarılı hakemlerinden olan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'da ve Avrupa kupalarında 6 hakemin görev yaptığını kaydetti.

Sistemin, Avrupa Ligi'ndeki uygulamasında başarılı sonuçlar alındığını ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

''Bunun üzerine uygulama Şampiyonlar Ligi'ne taşındı. Olumlu sonuçlar üzerine, isteyen ülke federasyonları '6 hakem' sistemini ulusal liglerinde uygulamaya konması kararlaştırıldı. 6 hakem uygulamasını bu sezon, 'bir futbol ülkesi' diyebileceğimiz İtalya'da gördük.İtalya'da devam eden bu uygulamanın, gelecek dönemlerde çok daha fazla ulusal ligde görüleceğine inanıyorum. Türkiye'de uygulamayla, Süper Kupa Finali'nde tanıştık. UEFA'da uygulanmış bir sistem. Sonuçta Avrupa Şampiyonası'ndaki hakemlerinperformansından sonra sanıyorum ki, birçok ülke bunu uygulayacak. Şimdi de, yakın zaman içerisinde ligimizde uygulanması söz konusu, uygulanırsa inşallah hayırlısı olacak. Bunun faydalarını ülke futbolu olarak daha iyi bir şekilde görürüz.'' 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri