Çumra'da haşere ile mücadele

Çumra Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ümit Çam, son günlerde sivrisinek ve karasinek artışının gözlemlenmesi ile ilaçlama çalışmalarının arttırıldığını belirtti.

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, son zamanlarda şikayet konusu olan sinek ve haşerelerle mücadele konusunda Çam'dan bilgi aldı.

Çam, yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası ile ekip sayısının ikiye çıkarıldığını söyledi.

İlaçlama işlemlerinin vatandaşların etkilenmemesi ve rahatsız olmaması için gece anons kullanılmadan yapıldığını anlatan Çam, şunları kaydetti:

"Çumra Belediyesi ilaçlama ekipleri tarafından belirli bir plan doğrultusunda cadde ve sokaklarla, yeşil alanlar, çöp alanları, çöp konteynerleri, rogarlar belirli zaman dilimlerinde ve periyodik olarak yumurta–larva-pupa-ergin mücadelesini kapsayacak şekilde ilaçlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda sadece uçkunla (erginle) mücadele yapılıp, larva mücadelesinin yapılmamış olması, sinek popülasyonunun katlanarak artmasına neden olmuş ve bu yıl sinekle mücadele çalışmalarını yetersiz kılmıştır. Sinek ve diğer vektörlerle mücadelede başarılı olmak için larva mücadelesine ağırlık verilmeli ve uçkun mücadelesi ile de entegrasyon sağlanmalıdır. Böylece doğaya dost ve mücadelede istenilen başarının sağlandığı  ve özellikle önümüzdeki yıllarda  sinek popülasyonunun en az seviyeye düşürüldüğü görülecektir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri