Çumra’da Filistin’e yardım kampanyası

Çumrada İsrailin Filistine yönelik harekâtından sonra yaşanan dram sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen bir fotoğraf sergisi ile gözler önüne seriliyor.
Çumra’da faaliyet gösteren Ayder, İHH, Diyanet-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Anadolu Gençlik Derneği, Kimse Yok mu Derneği gibi sivil toplum kuruluşları tarafından Gazze’ye ulaştırılmak üzere ayni ve nakdi yardımlar da kabul ediliyor. Sivil toplum kuruluşları tarafından açılan banka hesaplarına nakit yardımlar da kabul ediliyor.
Çumra’da geçtiğimiz hafta başlayan kampanya boyunca toplanan bir kamyon dolusu gıda ve erzak yardımı geçtiğimiz Pazar günü Konya’da İHH yetkililerine teslim edildi.
Ulu Camii önündeki devam eden sergiyi Çumra Belediye Başkanı Nasır Ersöz ve Belediye Meclis üyeleri de ziyaret ederek kampanyaya destek verdiler. Çok sayıda vatandaşın gezip yardımda bulunduğu kampanyada duygusal anlar da yaşandı. Çocuklar bile ellerine aldıkları Filistin bayrakları ile Filistinli çocukların yanlarında olduğunu net bir şekilde gösterdi. Resim sergisini gezen bazı vatandaşlar ise gözyaşlarını tutamadı.
Filistin'deki vahşetin fotoğraflarını gösteren resim sergisinin ve yardım kampanyasının halkın yoğun ilgisinden dolayı 17 Ocak Cumartesi gününe kadar açık kalacağı bildirildi.
Ayrıca sivil toplum kuruluşları tarafından yarın Ulu Camii önünde “İsrail Uçaklarına Hayır, Konya Semalarında Eğitim-Gazze Sokaklarında Ölüm, Bu Ayıba Dur De ” konulu bir imza kampanyası da başlatılacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri