Cumhuriyet'in toplu istifa resti yalanı

Cumhuriyet Gazetesi'nin "Komutanlar Kalyoncu için hükümete rest çekti" haberi yalan çıktı.

Erdoğan başkanlığında toplanan YAŞ kararları açıklandı. TSK'nın komuta kademesinin belirlendiği toplantıda yapılan atamalarda sivil iradenin ön plana çıktığı görüldü, teamüller ise bazı noktalarda dikkate alınmadı.

KALYONCU EMEKLİ EDİLDİ

Hükümetin sıcak bakmadığı Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu emekli edildi.

TOPLU İSTİFA RESTİ HABERİ YALAN ÇIKTI

Cumhuriyet Gazetesi ise bugünkü haberiyle adeta ters köşe oldu. Cumhuriyet, Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Bekir Kalyoncu'nun hükümet tarafından istenmediğinin altını çizerek "komutanlar Kalyoncu için hükümete toplu istifa resti çekti" dedi. YAŞ kararları sonrası her hangi bir kriz çıkmaması da Cumhuriyet'in haberini boşa çıkardı.

Cumhuriyet'in haberinde şu ifadeler yer alıyordu;

"Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) hükümetin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesine karşı çıkması üzerine, TSK komuta kademesinden "toplu istifa" resti geldiği öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in sahura kadar süren görüşmeler sonucu Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ikna ederek krizin aşıldığı kaydedildi. Bir son dakika değişikliği olmazsa şûra çalışmaları sonucunda Orgeneral Kalyoncu'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirildiği belirtildi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri