Cumhuriyetin İlanının 91. Yıl Dönümü Sakarya'da Da Kutlandı

Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sakarya'da da törenle kutlandı.Kutlamalar, Sakarya Valiliği'nde Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki...

Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sakarya'da da törenle kutlandı.

Kutlamalar, Sakarya Valiliği'nde Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve protokol üyelerinin tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kutlamalar, Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen geçit töreniyle devam etti. Vali Coş, Garnizon Komutanı Saymaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, törene katılan vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler şiir okudu.

Sakarya Valisi Coş, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanının milletin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi. Cumhuriyetin milletin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi olduğunu kaydeden Coş, "Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Cumhuriyetimiz Atatürk'ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, öz güvenini sağlam tutan heyecanla ve şevkle çalışan ecdadımızın bugünkü nesillere armağanıdır." dedi.

Milletin Cumhuriyeti demokrasiyle de taçlandırarak çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafeler aldığını belirten Vali Coş, şunları söyledi: "İnsanlarının her bakımdan mutlu olduğu güçlü, zengin bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetmizin 100. yılına geldiğinde güçlü demokrasisi, dev ekonomisi, birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmiş, devlet, millet kaynaşmasını artırmış yapısıyla Türkiye'nin dünyada hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz. Milli hedeflerimize ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz güç İstiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda gizlidir."

'İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak bugün önümüze geçebilecek bütün engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var' diyen Hüseyin Avni Coş, "Bugün bu anlamlı günde Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği cumhuriyetin ve demokrasinin yüce değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü şekilde kenetlenerek bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan bu yüksek değerlerimize daha gür bir sesle sahip çıkarak, milletçe tek yürek olarak kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir kez daha en güzel cevabı veriyoruz. En zor zamanlarında bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini gösteren büyük bir millet olarak bu duygu birliğini koruduğumuz kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine birbirimize daha sıkı kenetlendiğimiz sürece şer, fitne, fesat ve nifak odakları amaçlarına asla ulaşamayacaktır." şeklinde konuştu.

Demokrasinin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk milletinin cumhuriyetin aydınlık ve mutlu yarınlara ulaşması hususunda en büyük güvence olduğunu kaydeden Coş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sosyal ve kültürel farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü ayrımcılığın olmadığı, barış ve kardeşlik ortamında özgürlük ve demokrasi içinde yaşayan bir Türkiye toplumun tüm kesimlerinin katkı ve çabalarıyla daha da güçlenecektir. Gururla izlediğimiz gibi Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak bugün gelişmiş demokrasisi, dinamik ekonomisi, güçlü ordusu ve diplomasisi ile çevresinde istikrar kaynağı bir ülke haline gelmiştir. Bu başarılarımız Cumhuriyetin 100. yılında koyduğumuz hedeflere ulaşacağımıza olan inancı daha da güçlendirmektedir."

Resmi geçit töreninin ardından kutlamalar sona erdi. Öte yandan, Karaman Ermenek'teki maden kazası sebebiyle Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu iptal edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri