Cumhuriyetin İlanının 91. Yıl Dönümü, Çeşitli Etkinlikler İle Kutlanıyor

Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü, Adana'da coşku ile kutlandı. Törende konuşan Vali Mustafa Büyük, "Bu anlamlı günde, imkânsızlık ve çaresizlikleri yenerek, İstiklal Harbimizi kazanmamızı sağlayan milli ve manevi değerlerimize olan...

Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü, Adana'da coşku ile kutlandı. Törende konuşan Vali Mustafa Büyük, "Bu anlamlı günde, imkânsızlık ve çaresizlikleri yenerek, İstiklal Harbimizi kazanmamızı sağlayan milli ve manevi değerlerimize olan saygı ve bağlılığımızı daha da pekiştirme ihtiyacı, en önemli önceliklerimiz arasındadır." dedi.

    Adana'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Uğur Mumcu Meydanı'nda yapıldı. Çok sayıda vatandaşın çocuklarıyla birlikte bayraklarını alarak katıldıkları törende birlik beraberlik çağrılarında bulunuldu. 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte halkın ve askerlerin bayramını kutlayan Vali Büyük, daha sonra günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

    Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen üstün gayret ve fedakârlıklar sonucunda Türk milletine armağan edilen Cumhuriyet'in sadece bir yönetim şekli olmadığını aktaran Vali Büyük, “Aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.” diye konuştu.

    Halk oyunları gösterilerinin de yapıldığı törende, 'Cumhuriyet' konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Büyük, Tümgeneral Köse ve Belediye Başkanı Sözlü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

    Resmi geçitte yer alan Türk Chopper motosiklet ekibi büyük ilgi gördü. Kutlama töreni, resmi geçidin ardından sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri