Cumhuriyet'in İlanının 91. Yıl Dönümü Çeşitli Etkinlikler İle Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gaziantep'te coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin halk oyunları gösterilerinin sergilendiği gösterilerde, Karaman'da yaşanan maden kazası nedeniyle belediyelerin etkinlikleri iptal edildi.     Gaziantep...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gaziantep'te coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin halk oyunları gösterilerinin sergilendiği gösterilerde, Karaman'da yaşanan maden kazası nedeniyle belediyelerin etkinlikleri iptal edildi.

    Gaziantep Kamil Ocak Stadı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşku içinde geçti. Törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, gaziler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

    Törene katılanların bayramını kutlayan Ata, Cumhuriyet'in ilanının 91. yıl dönümünü kutlamalarının haklı gurur ve onuru içinde yaşadıklarını söyledi. Ata, "Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 91. yıl dönümünü kutlamalarının büyük onur, haklı gurur ve onurunu milletçe hep birlikte yaşıyoruz. Tarih var olduğu günden beri hürriyet ve bağımsızlığı en kutsal değer olarak kabul eden ve esaret altında yaşamaktansa yok olmaya tercih eden Türk milleti vatan ve bayrağının sevgisini her şeyin üzerinde tutarak kurtuluşa erene kadar bu mücadeleyi sürdürmüştür." dedi.

    Kutlamalara katılan öğrenciler çeşitli halk oyunları gösterisi sergiledi. Tören asker ve öğrencilerin kortej yürüyüşüyle sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri