Cumhuriyet'in 91. Yılını Fener Alayı İle Kutladılar

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Cumhuriyet'in 91. yıl dönümü fener alayı ile kutlandı.Polatlı Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteği ile 'Ata'ya saygı İstiklal yürüyüşü' düzenlendi.Vatandaşlar, ellerinde meşaleler...

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Cumhuriyet'in 91. yıl dönümü fener alayı ile kutlandı.

Polatlı Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteği ile 'Ata'ya saygı İstiklal yürüyüşü' düzenlendi.

Vatandaşlar, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı'ndan Sakarya Savaşı Şehitliği'ne kadar yürüdü.

Yürüyüş programına; Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç, CHP İlçe Başkanı Ömer Lütfi Türker, ADD Polatlı Başkanı Hatice Hatipoğlu, şehit ve gazi yakınları, belediye meclis üyeleri, oda dernek başkanları, siyasi partilerin ilçe başkan ve üyeleri, bazı sendikaların Polatlı temsilci ve üyeleri, Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi'nden gelen öğrenci grupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Karaman'da meydana gelen maden kazası nedeniyle konser programını iptal ettiklerini açıkladı.

Yıldızkaya, Cumhuriyet coşkusunu, Cumhuriyet'in kurulduğu topraklardan Türkiye'ye ve dünyaya göstereceklerini belirtti.

Cumhuriyet tarihinde en çok bayrak yakılan bir süreçten geçildiğini aktaran Mürsel Yıldızkaya, "Sizde bu bayrak sevgisi varken, bu alan al bayrağımızla şenlenirken, maalesef Cumhuriyet tarihinde en çok bayrak yakılan bir süreçten geçiyoruz. Bazen şanlı bayrağımıza hain ve kahpe eller uzanmakta, ona leke sürmek istenmektedir. Ama şu gördüğüm tablo bize şunu gösteriyor ki; bu kitle olduğu müddetçe ne cumhuriyetimiz ne de bayrağımız her hangi bir zarara uğramayacaktır. Bu meydandaki varlığınızın bunun işareti olduğuna inanıyorum." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri