Cumhuriyet ne pahasına olursa olsun korunup yüceltilecek

Konya'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda, kurumlar ...
Konya'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda, kurumlar çelenklerini Atatürk Anıtı'na sundu. Şeref defterini imzalayan Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, tarih sayfalarından silinmek istenen bir milleti yeniden dirilterek, Türk milletini karanlıktan aydınlığa kavuşturan Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükran duygularıyla andığını söyledi. Şaşmaz, şöyle devam etti: ''Aziz Atatürk, kurup bizlere armağan ettiğin Cumhuriyetimizi senin ilke ve inkılapların doğrultusunda, sonsuza kadar yaşatmanın azmi ve kararlılığı içerisinde, bizlere hedef gösterdiğin çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine mutlaka çıkaracağız. Kurduğun Cumhuriyet, tüm ulusça ne pahasına olursa olsun korunacak ve yüceltilecektir. Aziz Atam senin ilke ve inkılaplarından ayrılmadan emanetin Cumhuriyeti sonsuza kadar taşıma sözünü verirken, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.'' Törene, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Namık Boran, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

29 EKİM İLÇELERDE DE KUTLANIYOR

Seydişehir'de ise Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene İlçe Kaymakamı Kemal İnan, Garnizon Komutanı Vekili Başçavuş Baki Arık, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Altuğ Kürşat Şahin, Belediye Başkanı Abdülkadir Çat katıldı. Van'da yaşanan deprem nedeniyle kısa süren program çelenk sunumunun ardından son buldu. Kulu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 88. yıl kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı. Programa İlçe Kaymakamı Ayhan Işık, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Levent Özlü, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Resul Öngün ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Sarayönü'nde Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başladı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa, Kaymakam Kemal Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Derin, Belediye Başkanı Mehmet Güney, Cumhuriyet Savcısı İhsan Ercan ve daire amirleri katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumundan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri