Cumhuriyet Kadınları'nlarından, Enerji Ve Maden İşçilerine Destek Verdi

Bodrum Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırını ziyaret ederek, enerji ve maden işçilerine destek verdi. Dernek üyelerini, direniş çadırında Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası...

Bodrum Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırını ziyaret ederek, enerji ve maden işçilerine destek verdi. Dernek üyelerini, direniş çadırında Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, enerji ve maden işçileri karşıladı.

Bodrum Halikarnas Şube Başkanı Dr. Bedriye Gürkan burada yaptığı açıklamada, enerjinin son derece stratejik bir konu olduğunu söyledi. Türkiye'nin linyit kömürleri açısından dünyada 4'ncü Avrupa'da ön sıralarda yer aldığını belirten Gürkan, "Bu linyitler düşük kalorili, linyitlerdir sobalarda yakarak tüketemezsiniz ayrıca da sobalarda yakarsanız daha çok zarar olur. Bu linyitler santrallerde değerlendirilmelidir. Bu linyitler ulusal milli enerji kaynağımızdır. Bu yüzden Termik santraller Türkiye’de olmalıdır. bu linyitler o santrallerde enerjiye çevrilmelidir ve bugün ihracatımızın yarısından fazlasını oluşturan enerji bağımlılığı ortadan kaldırılmalıdır. Özelleştirmeye bu nedenle çevre duyarlılığı olan arkadaşlarımızın özelleştirmeye karşı daha bir dirençle mücadele etmesi gerekir. Özelleştirmeye karşı olmak çevreyi koruma mücadelesinde bu işçilerin yanında olmak demektir." dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Bodrum Şube Başkanı Ülkü Özbey ise bir süredir özelleştirme adı altında Cumhuriyet döneminin ulusun alın teri ile elde ettiği kurum ve işletmeleri talan edildiğini ileri sürerek, "Yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekiliyor. Bunların özel sektöre devri bundan sonra yalnızca daha çok kâr anlayışıyla işletilmeleri demektir. Daha çok kâr edebilmek için maliyetleri düşürecekler daha çok para kazanacaklar ama doğaya daha çok zarar verilecek, işçiler daha düşük ücretle çalıştırılacak ya da işten çıkarılacak ve hatta daha çok işçi ölecek. Bunlara karşı duracak sendikalar yok edilecek ya da etkisizleştirilecek. İşvereni durduran Yatağan ve Milas işçisinin direnişidir. Direnen Milas ve Yatağan işçilerine destek olmak, moral vermek, yalnız olmadıklarını anımsatmak için buradayız." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri Yatağan Termik Santrali önündeki direniş çadırının ardından kömür ocağı önündeki direniş çadırını ziyaret etti. Dernek üyeleri, burada enerji ve maden işçilerine kendi elleriyle yaptıkları pasta ve çörekleri ikram etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri