Cumhuriyet Bayramı Siirt'te Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Siirt'te düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Belediye Başkan Vekili Sabri Sağır, kurum amirleri,...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Siirt'te düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Belediye Başkan Vekili Sabri Sağır, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, çok sayıda vatandaşlar ile basın mensupları katıldı. Törenin ardından, Vali Tutulmaz ve beraberindekiler, Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekler Federasyonu'nu ziyaret etti.

Makamında tebrikleri kabulünün ardından Vali Mustafa Tutulmaz, Hükümet Konağı karşısında düzenlenen törende Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ve Belediye Başkan Vekili Sabri Sağır ile birlikte halkın bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, "Milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılını, ülkemiz genelinde olduğu gibi, güzel ilimiz Siirt'te de büyük bir coşku içinde gururla kutluyoruz. Milletimizi, aynı coşku ve duygu ile tek vücut olarak birleştiren, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve O’nun silah arkadaşlarıyla, vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken, görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi de, rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Törende daha sonra öğrenciler günün anlamına ilişkin şiirler okudu. İlköğretim okulları ve liseler arası Atatürk ve Cumhuriyet konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan folklor gösterileri, Karaman–Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle iptal edildi.

Tören, Bayrak ve Atatürk Korteji ile askeri birliklerin geçişi ile sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri