Cumhuriyet Bayramı Romanya'da Kutlandı

Cumhuriyetin 91'inci yılı Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Atatürk Anıtı ve Türk Şehitliği'nde kutlandı.Törenlere Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Askeri Ataşe Jandarma Kurmay Albay Şamil Türk Özkan ve Romanya'da bulunan Türk...

Cumhuriyetin 91'inci yılı Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Atatürk Anıtı ve Türk Şehitliği'nde kutlandı.

Törenlere Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Askeri Ataşe Jandarma Kurmay Albay Şamil Türk Özkan ve Romanya'da bulunan Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kutlamalar Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın şehir merkezindeki Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı. Büyükelçinin ardından STK temsilcileri büste çelenk koydu ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk Anıtı'nın ardında şehitlikte tören yapıldı. Şehitliğe büyükelçi ve törende bulunan STK temsilcileri çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardında İstiklal Marşı okundu. Bükreş Camii İmamı Osman Aziz, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için dua etti.

Duanın ardından büyükelçi şehitlikte bulunan şeref defterine şöyle yazdı: "Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz büyük yokluklar içinde verdikleri mücadele sonucu bizlere miras kalan cumhuriyetimizi her daim başarılı ve güçlü kılmak hepimizin boynunun borcudur. Vatan topraklarından binlerce kilometre uzakta, Bükreş'te Braila'da ve Slobzia'da istirahat eden aziz şehitlerimiz ile mezar yerleri dahi meçhul olan nice şühedamızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri