Cumhurbaşkanlığı Turu’nda tarih değişikliği

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından dünya bisikletinin Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen 2. HC (Hors Category) kategorisine yükseltilen 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun tarihleri, 11-18 Nisan 2010 olarak değiştirildi.

Uluslararası bisiklet ve spor takviminin yoğunluğundan dolayı alınan karar sayesinde, takımlar organizasyona daha rahat katılabilecekler. Ayrıca, yapılan yeni tarih düzenlemesiyle turun medya görünürlüğünün daha etkin olacağı düşünülüyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu, organizasyon tarihini daha önce 21-28 Nisan 2010 olarak açıklamıştı.

Öte yandan, yarışların etaplarında veya tura ilişkin diğer ayrıntılarda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Buna göre organizasyon, 1.252 kilometrelik parkurda 8 etapta koşulacak. Dünyanın en prestijli profesyonel takımlarının ve Türkiye Bisiklet Milli Takımı’nın yarışma şansı bulacağı 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 11 Nisan’da İstanbul’da “Prolog” etabıyla başlayacak ve aynı gün, takımların hava yoluyla İstanbul’dan İzmir’e transferinin ardından, 12 Nisan’da Kuşadası-Bodrum etabıyla devam ederek; Bodrum–Marmaris, Marmaris–Pamukkale, Pamukkale-Fethiye, Fethiye–Finike, Finike–Antalya, Antalya–Alanya etaplarının koşulmasıyla 18 Nisan’da sona erecek.
2010 yılında ilk kez, turun zorluk derecesinin artırılması amacıyla Pamukkale’yi Marmaris ve Fethiye ile bağlayan, uzun tırmanışların yer aldığı yollar tur güzergahına dahil edildi. Final etabında toplamda en iyi zamana sahip sporcu genel klasman birincisi unvanını ve formasını (Turkuaz Mayo) kazanırken, her etapta prim kapılarına ilk önce ulaşarak puan toplayan sporcular; en iyi tırmanışçı (Kırmızı Mayo) ve en iyi sprinter (Yeşil Mayo) unvanı ve formalarının sahibi olacak. Sporcular ayrıca, parkur üzerinde Efes, Bafa Gölü, Pamukkale, Ölüdeniz, Dalyan, Demre ve Aspendos gibi tarihi, kültürel ve Türkiye’nin doğal mirasına vurgu yapılmak üzere konumlandırılan prim kapılarında topladıkları puanlara göre Türkiye Güzellikleri özel ödülü için yarışacaklar. Tur kapsamında toplamda 160 bin Avro değerindeki para ödülü de sahiplerini bulacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri