Cumhurbaşkanlığı Turu’na büyük onur

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Uluslararası Bisiklet Yarışı Organizatörleri Birliği (AIOCC) üyeliğine kabul edildi.

AIOCC, son iki yıldaki başarısı ile geçen günlerde 2 HC kategorisine yükseltilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Organizasyon Komitesi’ne üyelik daveti yaptı. Davetin ardından Brüksel’de düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Organizasyon Komitesi’nin üyeliği oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi. Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ve Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Organizasyon Komitesi Başkanı Emin Müftüoğlu, Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Proje Koordinatörü Abdurrahman Açıkalın ve Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney’in davet edildiği toplantıya Açıkalın ve Güney katıldı.

TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, Uluslararası Bisiklet Organizatörleri Birliği’nin üyelik davetinin çok önemli olduğunu belirterek, birliğin üyesi olmaktan onur duyduklarını söyledi. Üyelik davetinin doğrudan AIOCC tarafından kendilerine yapıldığını anlatan Müftüoğlu, “Bu birliğe üyelik için davet edilmek bile Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun dünyada geldiği noktayı ve elde ettiği başarıyı göstermektedir. Kurumsal yapısı, uluslararası standartları, istikrarlı duruşu ve Cumhurbaşkanlığı’nın değerli himayeleri gibi çok güçlü bir desteğe sahip olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ileride bu birliğin en önemli üyelerinden birisi haline gelebilir” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney de birliğin, dünya bisiklet camiasında ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) nezdinde çok önemli olduğunu vurguladı. Güney, “Bu birliğe üye olanlar, diğer bisiklet yarışları konusunda yetkili olacak. Birliğin UCI üzerinde önemli bir etkisi var. Yapılacak yarışlar öncesi, bu birliğin görüşü alınıyor. Birlik, dünyadaki en önemli bisiklet organizasyonlarıyla ilgili eksiklikleri ve önerileri gündeme getirebiliyor” diye konuştu.
Güney, Brüksel’deki toplantıda dünyanın en önemli bisiklet yarışı organizatörleri ile tanışma fırsatını bulduklarını da belirterek, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun, birlik üyeleri tarafından çok önemsendiğini gördüklerini kaydetti. 19 Ekim 1956 tarihinde organizatörler tarafından uluslararası arenada kendi haklarını korumak ve bir güç oluşturmak amacıyla kurulduğu belirtilen Uluslararası Bisiklet Yarışı Organizatörleri Birliği’nin dünyada yapılan en büyük organizasyonlarda temsil edildiği için uluslararası bisiklet camiasında saygı gören ve fikirlerine değer verilen bir birlik olduğu, birliğe üye olarak Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun, başta Fransa, İtalya, İspanya Turu olmak üzere dünyada yapılan tüm diğer büyük yarışlar gibi bu birliğin oy hakkı bulunan üyesi olduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri