Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yozgat'ta Konser Verdi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından 'Kampüste Senfonik Akşamlar' projesi kapsamında bu yıl ilk konser, Yozgat'ta Bozok Üniversitesi (BÜ) Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından 'Kampüste Senfonik Akşamlar' projesi kapsamında bu yıl ilk konser, Yozgat'ta Bozok Üniversitesi (BÜ) Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Konsere Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yıldırım Şafak, İdare Mahkemesi Başkanı Bekir Demirci, BÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Vali Yardımcıları Kemal Şahin, Yavuz Güner, Adnan Daldal, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, üniversitede görev yapan öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

    İDİL BİRET CSO İLE SAHNEDE

    Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; Yozgat'ta dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'i ağırladı.

    Prof. Dr. Tamer Uçar, yaptığı konuşmada, Yozgat’ta ilklerin yaşandığını ve bu ilklerin Bozok Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uçar, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı ve dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’i Yozgat’ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

    Şef Rengim Gökmen, konser arasında yaptığı konuşmada, senfoni orkestrasının dünyanın en eski sanat kurumlarından olduğunu, Türkiye'de de sanat kurumlarının kaynağını oluşturduğunu vurguladı. Gökmen, senfoninin Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalan en değerli miras olduğunu vurgulayarak, Mustafa Kemal Atatürk ile hayat bulduğunu kaydetti.

    Konser sonrasında Vali Abdulkadir Yazıcı, dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'e çiçek, Rektör Uçar da plaket takdim etti.

    Diğer taraftan, 'Kampüste Senfonik Akşamlar' projesi ile klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen turneyle bu yıl 5 ilde, 5 konser verilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri