Cumhurbaşkanına hangi sorunlar ulaştırılacak?

1 Eylül Pazar günü teşekkür ziyareti kapsamında Konya'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Konya tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlar ile ilgili dosya ulaştırılacağı öğrenildi. Çiftçi ise gözünü dosyadan çıkacak sonuca dikti

Konya'da 31 ilçe Ziraat Odası Başkanı'nın geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek, tarımdaki kötü gidişata tepki göstermesi ve konunun Türkiye gündemine oturması üzerine Konya siyasileri de devreye girdi. Çiftçi temsilcilerinden artan tepkiler üzerine AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, çiftçilerden özellikle enerji konusunda yetkili kurumlarla görüşmek için raporlar istedi. Daha sonra Konya Tarımdan sorumlu AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, çiftçilerin sorunlarının dinlenilmesi için paydaşlar ile birlikte Konya Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda  4 saat süren bir toplantı yaptı. 4 saatin 3 buçuk saatinde tarım, yarım saatinde de hayvancılık sektöründeki sorunlar konuşuldu.  Gerek tarım sektörünün gerekse hayvancılık sektörlerinin paydaşları, yetkililere bütün sıkıntılarını tek tek anlattı.

SORUNLAR DOSYASI OLUŞTURULDU

Ayrıca Cumhurbaşkanına verilmesi düşünülen “sorunlar” dosyasında Konya'daki tarımsal enerji fiyatlarındaki yükseklik konusunun ilk sırada yer alacağı öğrenildi. Ayrıca listede bir de  sulamada daha önce var olan yüzde 30'luk indirim desteğinin sonraki süreçte yüzde 5'e düşürülmesi, bu oranın bundan sonra da yeniden yüzde 30'a çıkarılması için bir teklifin de yer aldığı gelen bilgiler arasında yer aldı. Cumhurbaşkanına bir de Kuyu affı talebi dosyasının verileceği söylendi. Hayvancılık sektöründe de özel birkaç firmanın ödeme sıkıntısı yaşadığı konusunda raporlar tutuldu. Konya Et ve Süt Kurumu'nun yeteri kadar kesim yapamadığı, ayrıca yine bu kurumun kesim ödemelerini 2 ay vade ile yaptığı, besicilerin ise kesim parasını daha erken almak istediğini belirten bilgiler de raporlarda yer aldı.

DOSYA CUMHURBAŞKANINA ULAŞACAK MI?

Tarım ve hayvancılık konusu ile ilgili tarım ve hayvancılık sektörü yetkilileri tarafından 8-10 başlıklı sorunlar siyasilere sunuldu ve bu başlıklar  üzerinde müzakereler sürdürüldü. Kabul görebilecek konular ile ilgili listeler hazırlandı ve AK Parti kurmayları tarafından bu listenin 1 Eylül Pazar günü “teşekkür ziyareti” kapsamında Konya'ya gelecek olan Cumhurbaşkanına iletileceği sözü verildi. Milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından sektör sorunlarının yer alacağı bu listenin dosya şeklinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilip, verilmeyeceği verilen bütün sözlere rağmen yine de merak ediliyor. Çiftçi temsilcilerinin ise özellikle kendilerinin bizzat Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediği öğrenildi. 

“SİYASİLER BİZİ YALNIZ BIRAKTI” DEMİŞLERDİ!

AK Parti'nin Konya kanadı ise çiftçilere, iktidar partisi olarak yeteri desteği ve teşviki verdiğini söylüyor. Çiftçi ile çoğu konuda aynı düşünmeyen AK Parti Konya ekibi, farklı düşünülmesine rağmen tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunların çözümü için Cumhurbaşkanı ile gerekli ortamın kurulması konusunda tüm imkânların kullanılacağı sözünü verdi. Dosya verilirse, sorunlar ile ilgili nasıl bir önlem alınacağı konusunda da çiftçilerin meraklı bekleyişi sürüyor. Çiftçi temsilcileri kısa süre önce “Çiftçinin sorunları ile Konya siyasileri ilgilenmiyor” serzenişinde bulunmuştu.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri