Cumhurbaşkanımızın "Yanıltıldı" endişesi taşıyoruz

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Cumhurbaşkanımızın Konya’da çeşitli ziyaretlere katılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yokuş, “Sayın Cumhurbaşkanı dün Konya’mızda çeşitli programlara katıldı. Bu toplantılarda Türkiye ve Konya'mızla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konya’mızda 88 yeni yatırımın açılışının yapıldığı ifade edildi. Ancak bu yeni açılışı yapılan 88 kuruluşun neler olduğuna basın mensupları dahi ulaşamamıştır.

Cumhurbaşkanımıza miting meydanında halka duyurulan 88 tesisin nerelerde olduğunu ve kurumların adlarını Konyalı haklı olarak öğrenmek istiyor.

Konya Milletvekili olarak, Konyalı hemşerilerimizin bu haklı talebini devleti yönetenler açıklamak durumundadır  “Şeffaf Devlet” yönetiminin temeli budur.

Kamuoyu bu açılışı yapılan tesislerin ve yatırımları adları açıklanmalıdır.” Dedi.

KONYA'NIN EN ÖNEMLİ SORUNU SU VE MEVCUT SU KAYNAKLARININ KİRLİLİĞİDİR

Yokuş, “Tarım kentti Konya'da her geçen gün tarım üretimi azalmaktadır. Ekim alanlarının önemli bir bölümü ekilmemektedir. Her yıl çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan nüfusumuz azalmaktadır.

Çiftçimiz yani tarım üreticimiz, ürettiğinin karşılığını alamamaktadır.

Özellikle Konya Havzamızda yeterince su kaynağımızın olmayışı, tarımda üretimi olumsuz olarak etkilemektedir.

Konya Ovamıza, Dicle Fırat Havzasından su takviyesi yapacak bir projenin acilen iktidar tarafından yapılması gerekmektedir.”

SULARIMIZ KİMYASALLARLA KİRLENİYOR, KONYA HALKI ZEHİRLENİYOR

“Konya’mızın bine yakın mahallesinin (köy ve kasabaların) tamamına yakınının kanalizasyonlarında arıtma yoktur. Daha da acı olanı ise ilçe merkezlerimiz olan; Çumra, Kadınhanı ve Derebucak’ın dahi kanalizasyonlarında arıtma yoktur. Kimyasal karışımı kirli sular, dere, ırmak baraj ve göllerimize akmaktadır. Bu kirli sular tarımda sulamada kullanılmakta hem üretilen ürünler hem de tarım arazilerimiz kimyasal artıklarla kirlenmektedir.

17 yıldır Ak Partili Belediye Başkanlarının yönettiği Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya ilimizde yıllardır yaşanan bu büyük çevre sorununun çözümü için hiç bir çaba sarf etmemiştir. Konya Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan köy ve mahallelerin kanalizasyonlarına filtre ile ıslahı yoluna gidilmemiştir.”

KONYALI OLAN ÇEVRE BAKANI İLE SAĞLIK BAKANLARI KONYAYA SAHİP ÇIKMAMAKTADIRLAR

“En ağır çevre sorunlarının yaşandığı illerin başında gelen Konya’mızın sorunlarına ilgili Bakanlıklar olan Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Sağlık Bakanı ilgisiz kalmıştır.”

KONYA'YA METRO VAADİ YILAN HİKAYESİNE DÖNMÜŞTÜR

“Uzun yıllardır Eski Başbakan A. Davutoğlu başta olmak üzere, Ak Partili siyasetçilerin Konya halkına vaadi olan “Konya Metrosu” hususunda Cumhurbaşkanının sözünün bu defa tutulmasını beklemektedir. Konya’mızda bir türlü tamamlanamayan GEMBOS YOLU ile Hızlı Tren İstasyonunun bir an önce tamamlanmasını Konya halkı haklı olarak beklemektedir.”

PANCAR TABAN FİYATI ÇİFTÇİYİ MEMNUN ETMEMİŞTİR

Yokuş, açıklanan pancar taban fiyatlarına yönelik ise; “Cumhurbaşkanımızın ton başına 300 TL olarak ilan ettiği pancar taban fiyatı, üreticileri hayal kırıklığına uğratmıştır. Son bir yılda çiftçilerin tohum, mazot, elektrik, gübre ve ilaç girdileri yaklaşık olarak yüzde yüz oranında artmıştır. Çiftçilerimiz sulamada kullandıkları elektrik faturalarını bile ödeyemez duruma düşmüştür.  Bu gerçekler ortada iken, pancar taban fiyatının yüzde 27.5 oranın da artırılması yetersiz kalmıştır.

Diğer yandan bugüne kadar Pancar Taban Fiyatları açıklandığı yıllar itibariyle, açıklandığı günkü Döviz kuru ile hiç bir zaman ton başına 55 $ doların altına düşmemiştir. Bazı yıllarda Ton Başına 61 $ kadar yükselmiştir. Dün itibariyle pancar da açıklanan ton başına 300 TL 'nin bugünkü kurla 51.5 $ 'dır. Bu gerçekler ortada iken pancar üreticilerinin emeğinin karşılığı verilmemiştir.” Şeklinde ifade etmiştir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri