Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

BBP Sivas Merkez İlçe Başkanı Ağdoğan: "(BBP'nin İhsanoğlu'nu destekleme kararı) "Cumhurbaşkanı seçiminde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararının hayırlı olmasını temenni ediyoruz"

SİVAS (AA) - BBP Sivas Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan, partilerinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararının hayırlı olmasını temenni etti.

Ağdoğan, Sivas Merkez İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçiminin ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek, "Genel Merkezimizin parti tabanımızın beklentileri doğrultusunda ortaya konulan kriterler ve yapılan istişareler neticesinde cumhurbaşkanı seçiminde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararının hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Genel Merkezimizin almış olduğu bu kararda şehit liderimiz, büyük dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadet sürecinin onca delil ve şüpheye rağmen aydınlatılmaması ve şaibelerin bir kenarda duruyor olmasının birinci derecede etkili olduğu bilgisini kamuoyuyla paylaşıyoruz" ifadesini kullandı.

BBP'nin Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatta olması durumunda Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyeceği kanaatinde olduğunu savunan Ağdoğan, şunları ifade etti:

"Bunu Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanıdığım için söylüyorum ama onu hiç tanımayanlar ne hikmetse kesin ve net bir kanaatle, 'verirdi' diyorlar. Muhsin Yazıcıoğlu sağlığında Recep Tayyip Erdoğan'a hiç bir konuda destek vermemiştir. Çünkü dünya görüşleri ve siyaseten farklı insanlardı. Muhsin Başkan, devlet ve millet adına faydalı gördüğü her noktada yapan kim olursa olsun, CHP, MHP olsun, işin sonunda devletin ve milletin menfaati varsa desteklerdi. Onun yolundan giden insanlar olarak CHP ve MHP'nin çıkartmış olduğu aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu her ne kadar oy verecek kadar tanımasak da Recep Tayyip Erdoğan'u oy vermeyecek kadar tanıdığımız için genel merkezimin almış olduğu kararı doğru ve yerinde bir karar olarak görüyorum. Tabanın nabzını tutan bir kişi olarak da tabanın hislerine tercüman olan bir karar olarak görüyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri